Meest gestelde vragen over een zonvakantie naar Egypte

print
Binnen enkele klikken heb je een zonvakantie naar Egypte geboekt. Maar wat is het voor land en wat moet je nu eigenlijk weten? Egypte is een fijne vakantiebestemming met name voor de waterliefhebber. Met een prachtig aanbod aan verschillende koraalriffen maakt Egypte een fijne vakantie bestemming. Ik heb geprobeerd de meest gestelde vragen hieronder te beantwoorden. Zo hoop ik je voldoende informatie te bieden om de keuze voor een heerlijke zonvakantie naar Egypte gemakkelijker te maken. Ik wens je veel leesplezier!

Goedkope tickets naar EgypteRondreis door EgypteRondreis door Egypte

Algemene informatie

Voertaal: Arabisch maar ze spreken ook Engels (als het ze uitkomt)
Valuta: De munteenheid van Egypte is de EGP (Egyptische pond)
Tijdsverschil: In Egypte is het 1 uur later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.
Vliegduur: Caïro ongeveer 4 uur,  Sharm El Sheikh ongeveer 5 uur en Hurghada iets meer dan 5 uur
Inwoneraantal: 80 miljoen
Hoofdstad: Caïro
Geloof: Islam ongeveer 90% en christendom ongeveer 10%
Ambassade: In de hoofdstad Caïro zit een Nederlandse ambassade.

Speciale feestdagen in Egypte

Feestdagen in Egypte worden uitbundig gevierd. Egypte kent zowel vaste feestdagen als variabele feestdagen. Feestdagen hebben invloed op de openingstijden van banken, winkels, horeca en overheidsgebouwen. Hieronder vind je een overzicht van de regionale feestdagen:

Vaste feestdagen:

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 25 april – Teruggave van de Sinaï
 • 1 mei – Dag van de Arbeid
 • 18 juni – Bevrijding van de laatste Britse troepen in 1956
 • 23 oktober – Nationale Suezdag
 • 23 december – Dag van de nationale bevrijding

Variabele feestdagen:

 • Ramadan
 • Suikerfeest
 • Koptische feestdagen

Welke verzekering heb ik nodig voor Egypte?

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten om problemen in het buitenland te voorkomen. De kans op voedselvergiftiging of een ongelukje op een gele banaan in de zee is nooit uit te sluiten. Kijk goed of je een verzekering ook werelddekking geeft en waar je wel of niet voor verzekerd bent mocht er een probleem zijn in het buitenland.

TunaFish: hét reisbureau voor de wereldreiziger!

Heb je inentingen nodig voor Egypte?

Voor een veilig verblijf kunnen er inentingen nodig zijn voor Egypte. Sommige inentingen zijn verplicht bij een kort verblijf en andere worden aangeraden. Wil je weten welke voorzorgmaatregelen jij moet nemen? Maak hier een afspraak.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Egypte?

 • Wie kan de Pyramiden nu overslaan?
 • Dal der Koningen (koningsgraven)
 • Ga duiken in de Rode zee en op zoek naar Nemo
 • Aai de grootste kat alive, de Sfinx van ongeveer 73,5 meter lang

Wat is de beste reistijd in Egypte?

In Egypte is er een woestijnklimaat met zeer weinig neerslag. De zomers zijn heet de winters zijn mild. De temperatuur kan enorm variëren binnen 1 dag zodra de zon onder is. Beste temperatuur voor een vakantie Egypte vind ik zelf van november t/m april dan is het lekker warm maar niet te warm zo tussen de 18 en 33 graden.

Is Egypte gevaarlijk?

Er is de laatste jaren nogal rumoer geweest in Egypte vanwege de afzetting van de president 2013 en ook is Egypte bekend terrein voor IS. Er gelden voor Egypte veiligheidsrisico’s. Uitzondering hierbij zijn de badplaatsen.

Voor een actueel reisadvies, verwijs ik je naar de website van de rijksoverheid. Uiteraard komt er net als in vele andere grote steden criminaliteit voor. Blijf daarom goed oppassen voor zakkenrollers wanneer je op drukke plekken bent of in het openbaar vervoer. Ikzelf heb mij nooit onveilig gevoeld, wel proberen ze je van alles te verkopen als ze de kans krijgen. De kans dat je met een waterpijp thuis komt is meer dan groot 😉

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig in Egypte?

Nope, je hebt geen reisstekker nodig voor Egypte. lekker zorgeloos je Iphone inpluggen en j vrienden de mooie foto’s doorsturen!

Heb ik een visum nodig voor Egypte?

Voor een vakantie naar Egypte heb je als Nederlander een visum nodig. Dit kan bij aankomst in Egypte zelf, via het reisbureau waar de reis geboekt is of zelf online. Via kesvisum.nl kun je heel gemakkelijk binnen 5 dagen een visum voor Egypte aanvragen.

Kan ik water drinken uit de kraan in Egypte?

Het drinken van kraanwater in Egypte is niet verstandig. Zelfs je tanden poetsen met kraanwater is niet aan te raden. Door de bacteriologische omstandigheden van het water wordt het eten gewassen producten zoals salades in Egypte ook afgeraden. Dezelfde geldt ook voor ijs dat gemaakt is van kraanwater. Koop daarom flessen water en zet ze naast de kraan als geheugensteuntje.

Welke reisgidsen over Egypte zijn interessant?

Kan ik pinnen in Egypte?

Je kunt overal pinnen, wel is het raadzaam om dit binnen bij een bank te doen vanuit veiligheid. Houd er ook rekening mee dat je niet te veel pint (stapel briefjes). Zorg voor wisselgeld want fooi geven in Egypte is gebruikelijk en is gemakkelijk met kleine briefjes.

Heb ik een klamboe nodig voor Egypte?

Muggen in Egypte komen wel voor maar dragen gelukkig geen Malaria. Een klamboe  is raadzaam als je op doorreis bent en geen geen hotel hebt met airconditioning. Muggen houden van windstil maar dat biedt nog geen garantie voor een muggenbultvrij lichaam 🙂 Smeer je goed in met Deet in de avond en kleed je bedekt om muggenaanvallen te voorkomen.
belangrijke producten voor zonvakantie Egypte

Weetjes over Egypte

 • Wat je echt moet weten is dat Egypte een grote uitvalbasis is van de Russen. Even heel bot en generaliserend hebben de Russische vakantiegangers die in Egypte zitten, net iets andere insteek van vakantie vieren als de Hollanders.
 • 5 sterren in Egypte is geen 5 sterren in Nederland.
 • Bedek je hoofd zo veel mogelijk in de zon en blijf smeren met zonnebrand!!
 • De kans dat je diarree krijgt is in Egypte groot. Blijf drinken en slik niet meteen diarreeremmers, laat je lichaam het werk doen. Is het na 24 uur niet over ga dan maatregelen nemen!
 • Draag je contactlenzen en ga je de woestijn bezoeken in Egypte, neem dan extra vloeistof mee.

Jasmijn Pols Reisadvies

Gerelateerde onderwerpen

by
Previous Post Next Post
0 shares