100 dromen

#55 Een kameel berijden

Met een chronisch te kort aan vitamine D in ons gestalte hebben zus en ik ons laten verleiden om een tripje te boeken richting de Rode Zee. Egypte werd onze bestemming en de zon werd ons doel. Maar ik had stiekem een dubbele agenda (niet fysiek natuurlijk) maar ik had mijn zinnen gezet op het beklimmen van 1 van de 7 wereldwonderen (de Piramides) helaas was dit te onveilig vanwege de onrust in Caïro en werd ons dat streng afgeraden. Dit gooide zand in ons eten maar we hadden een ander plan om de dromenlijst alsnog aan te boren op onze zonnige trip. Een heuse mega-safari door de Sinaï woestijn met Quads gevolgd door een Kamelentocht met aansluitend een bezoek aan de bedoeïen met een heuse folklore vuur en dans show.

Nou hier waren we wel voor te porren. Met een gemakkelijke broek waarbij wij moeiteloos onze lange lenige ledematen over een gemotoriseerd voertuig konden slingeren of ons op een harig gebult mormel konden manoeuvreren, begaven wij ons richting de verzamelplek. Tot ons grote geluk waren dit geen Russische mededeelnemers maar Europese kameraden (hiep hoi). Hier kregen we een oefenrondje met de quads om te zien of we wel instaat waren het ding tot bewegen te krijgen en “We’re off to the dessert” met m’n zus in het vizier begaven wij ons als ware coureurs door de zanderige vlaktes. Wat een gaaf gevoel!!

Lees ook: Andere dromen van mijn dromenlijst.

Uiteindelijk Kwamen we aan bij een Bedoeïnentent waar we voorzien werden van een bakkie “hoge” thee. Vervolgens werden we door lokale kinderen naar een kameel of dromedaris verwezen. Ik had altijd gedacht dat dit een onvergetelijke ervaring zou zijn, met een ondergaande zon, de woestijnwind door je haren, schommelend door de zandzee. Kortom een totale onvergetelijke romantische ervaring. De romantiek was ver te zoeken maar onvergetelijk was het zeker!

Ze hadden namelijk bij mijn zus een klein inschattingsfoutje gemaakt en haar een kinderzitje toegewezen en daar heeft ze tot de blaren aan toe opgezeten. Los daarvan bleek ik half allergisch voor de wandelende bulten, met nadruk op “half” de gehele rechterkant van mijn lichaam begon te jeuken en te tranen en ik presteerde het bijna om alleen aan de rechterkant te niezen als dat enigszins mogelijk was.

Toen we later die avond werden getrakteerd op een heuse vuurshow kon ik van rechts nog steeds niet stoppen met janken. Moet best een raar gezicht zijn geweest toen daar een wat volslanke Egyptinees op de klanken van Igulio Iglesias zijn brandende pompons de lucht in gooide ik stiekem de traan uit mijn rechteroog depte zoals onze Maxima.

Liefs,

handtekening

PS. Zelf plannen om naar Egypte te gaan en in een all-inclusive te verblijven. Doen! Echter houd er wel rekening mee dat Egypte en Turkije op 1 staan bij de Russen als vakantie bestemming. Ze vreten, zuipen en maken foto reportages en zijn verschrikkelijk luidruchtig. Boek leuke trips! Ze hebben hier geen geld voor dus daar zul je ze niet zien.

Eén reactie