100 dromen

#12 Kreeft met warme choco on the rocks!

Graag wil ik jullie een kijkje geven in de wereld van de backpackers, er zijn namelijk verschillende manieren een land rugzakdragend te verkennen. Ze zijn in drie grote groepen op te delen.

1#  Trolley lovers
Dit is de chique manier gepaard met rolkoffer, dure restaurants en slechts voor een kort bezoek in het land om hun stressvolle baan te ontvluchten. Ze huren vaak een camper of maken gebruik van duurdere accommodaties. Kortom ze geven geld uit als water en je zal ze zelden in een hostel vinden.

#2 World warriors
Zij die wel bereisd op pad gaan, doen wat ze van te voren van plan waren te doen, dragen stevige stappers, kennen de Lonely Planet uit hun hoofd en dragen het liefst camouflage kledij.

#3 Cheap noodles
Deze laatste groep zijn vaak jonge reizigers die net klaar zijn met hun studie of tussen studies in zitten en eigenlijk niet voldoende geld hebben kunnen/willen sparen en proberen overal zo goedkoop mogelijk te komen het liefst op het geld van anderen.

Ik geloof dat ik van alle drie wel iets typerends heb. Ik heb mij volledig ingelezen, heb zoveel mogelijk gespaard en geef dat graag uit aan mooie tripjes maar probeer ook geld te besparen op eten alleen gaan de noodles mij toch te ver!

Backpacken is iets wonderlijks je ontmoet mensen uit alle windstreken en ieder met een ander verhaal in hun rugzak wat ons op dat moment samenbrengt. Zo ontmoette ik 2 meiden uit Zuid-Afrika. Ik kon ze verstaan maar kon het accent niet plaatsen, we raakten aan de praat en ze vertelde mij over hun leven in Bloemfontijn en ik vertelde over mijn Brabantse “roots”. Twee dagen lang praatten zij Zuid-Afrikaans tegen mij en ik Brabants terug. Zij hadden tijdens een wandeling kreeft gekregen van een lokale visser en zij wilden die graag met mij delen, dus ik gaf ze wat ik voor handen had terug (warme chocomelk). Zo werd die avond weer een droom vervuld “kreeft eten” en niet zoals het hoort in een duur restaurant bereid door een chef-kok maar gewoon zoals het was, kreeft met een goede kop warme chocomelk.  Daar zaten we samen aan de andere kant van de wereld, 2 continenten, 2 talen, omgedoopt tot een nieuw gerecht en een avond vol slappe Brabantse humor en Afrikaanse schaterlach…

Liefs,

handtekening

4 reacties

 • sonja

  Vooral blijven schrijven want ik volg het op de voet (op de sjieke manier) 🙂
  Ik merk dat je echt aan het genieten bent !!!!
  Super om te lezen

  x sonja

 • Hoi Jasmijn

  En jawel, nu heb je me ook nog aan het watertanden, want niets zo lekker als een verse kreeft.
  Tot het volgende item wachten we weer in spanning af.
  Groetjes Gerry en Leo