100 dromen

#13 Een wijnproeverij

Als ik aan een wijnproeverij denk, dan denk ik aan een stel oude mannen met een geruiten bloes die al lurkend aan een glas wijn uitspraken doen zoals: “Hmmm….weerbarstige wijn” of “Ik mis het bittertje in deze wijn”.

Kortom een totaal achterhaald beeld dat niks leek op de wijnproeverij die wij zouden beleven. Want voor nummer 13 op mijn lijst wilde ik aan een wijnproeverij deelnemen. Niet alleen om mijn eigen kennis van wijn te verbreden maar vooral indruk te maken op anderen die de kennis niet bezitten natuurlijk.

Met een complete mannshaft inclusief reservespeler (ikzelf) gingen wij richting Rhenoy. Verdeeld over 3 auto’s kwamen wij met een kleine omweg aan op ons beginpunt van onze wijntrip. Want we hadden niet zomaar een wijnproeverij maar op een heuse sloep inclusief kapitein (lees: een halve kapitein de pet ontbrak).

Na een kleine pi(t)sstop op een heus middeleeuws toilet kon onze tocht beginnen!

Wendy van den Heuvel was onze Vinoloog, niet dat ze echt “loog” over de wijn maar zo heet dat gewoon, ik heb het echt niet zelf verzonnen. We werden verwelkomd met een prachtig glas bubbels. Na een korte uitleg en een introductie van onze horde op de boot gingen we van start. De meest prachtige wijnen passeerde en al onze vragen werden geduldig beantwoord door Wendy.

Lees ook: Andere dromen van mijn dromenlijst.

De boot slingerde door de Linge en ook onze gesprekken slingerde alle kanten op. We hadden enorm geboft, lekkere wijnen, goed gezelschap! En zelfs het weer bleef ons trouw tot op het laatste moment. Ik dank alle meiden voor het helpen bij weer een droom, volgende keer boogschieten of gaan we aan de kikkerbillen?

  

De wijnsensatie is absoluut een aanrader dus kijk vooral op Proost & Co.
(vergeet dan vooral niet die halve kapitein te boeken!)

Liefs,

handtekening

De grootste druif die er rond loopt!

2 reacties

 • Anouk

  Wat leuk jaja!
  Weer een droom die je af kan strepen…… Volgende droom is onderweg!!!
  Maar deze was zeker geslaagd!! Ben graag bij de volgende aanwezig
  Dikke kus

 • renske

  Ha hier de andere druif! Die weliswaar uitgeknepen is! zeker geslaagd, het was echt een primeur.fijn dat ik dit met je kon delen! X