100 dromen

#18 Workshop edelsmeden

Al mijn hele leven word ik geleid door mijn nieuwsgierigheid. Het is de nieuwsgierigheid die mij dwingt mensen ongegeneerd af te luisteren in het openbaar, bij wildvreemden naar binnen gluur of wel 20 keer terug moet klikken omdat ik zo ver in andermans Facebookpagina zit.

Het is dezelfde nieuwsgierigheid die mijn dromenlijst heeft bedacht. Hoe zou het zijn, voelen of ervaren? Dat bracht mij op nummer 18, leren edelsmeden. Ik vind het echt prachtig om te zien hoe deze ambacht wordt uitgevoerd en met uiterste precisie en zwaar materieel een klein kunstwerkje tot stand komt.

Met die gedachte had mijn lief een verrassing geregeld, een workshop bij Atelier Oranjestraat in Best. Daar werden wij met open armen ontvangen door Lonneke. Een echte vakvrouw met zoveel passie voor haar ambacht een plezier om daar een dagje mee te mogen kijken.

De mogelijkheden kwamen in plastic bakken van alle kanten te voorschijn. Glanzende parels, zilveren elementen, stukken gouddraad en nog veel meer. Er werd een plan ge(edel)smeed en we gingen aan de slag!

Het werden 4 verschillende ringen, 2 gemaakt door Tom maar alle 4 voor mij 😉 Ik zeg win-win situatie! Benieuwd hoe we het er vanaf hebben gebracht? Bekijk dan het filmpje hieronder. #creditsaanmijnlief

Nieuwsgierig naar mijn andere dromen? Bekijk dan mijn dromenlijst. Zelf een workshop doen bij Lonneke? Snuffel dan eens door haar website of mail haar voor de mogelijkheden.