100 dromen

#2 Dol fijntjes in het noorden maar het stikt er van de Duitsers!

Eventjes heb ik Auckland verlaten om het hogerop te zoeken namelijk de Bay of islands (zoals de naam ook zegt een baai met eilanden) na een rit van 6uur in een minibusje waren we in Pahia. Een klein vissersplaatsje langs de kust. Onderweg had ik weer een nieuw blik met vrienden open getrokken en daaruit kwam Anna te voorschijn een meisje uit Amsterdam. Met haar heb ik 2 dagen opgetrokken.Mijn doel voor Pahia was om met Dolfijnen te zwemmen omdat het daar in die baai goed kan. Maar we hebben erg getwijfeld niet alleen vanwege het weer het was bewolkt en het regende een beetje. Maar ook omdat het nooit zeker is dat je dolfijnen ziet en/of je ermee mag zwemmen. Het blijven wilde beesten en jonge dolfijntjes hebben een 50% overlevingskans en moeten de eerste 2 jaar om de 3 minuten drinken bij de moeder (OMG daar gaat je sociale leven als moeder!) ga je in het water is de kans groot dat het jong bij zijn moeder vandaan wordt gedreven en dan zit je met een dooie dolfijn te kijken. En dat willen we niet! Dus we hebben als een malle door die baai heen geschipperd op zoek naar de guitige snuiters en we hadden geluk zodra het teken werd gegeven dat er gezwommen mocht worden met de beesten stond ik vooraan. Ik weet dit lijkt egoïstisch maar ik zie het meer als een verplichting naar mijzelf.

Het was de beste verplichting die ik mijzelf ooit had opgelegd. We werden per tweetal ter water gelaten met een paar tips in onze kielzog. Namelijk niet plonzen of klappen op het water dat drijft de beesten weg maar maak vooral hysterische bewegingen onder water dit vinden de fijntjes leuk! Het moment dat we het sein kregen gleed ik als een glibberige aal het water in en ging als een malloot rare bewegingen maken we werden door 10 dolfijnen bezocht het was geweldig!

(foto’s met dolfijnen zwemmen kosten geld en ik blijf een backpacker dus niet gekocht)

Volume part II.

Na een dag in de bus richting de volgende plek Hahei┬áhad de doordringende geur van oksel lucht en goedkope salami zijn hoogtepunt bereikt. Het was tijd voor het strand! In no time hebben we ons in bikini’s gehesen en liepen wij richting het zuiden om ons op het strand te gooien. Daar aangekomen was ik er van overtuigd dat er een bootlading Duitsers was aangespoeld want in┬áeen handomdraai┬ámaakten zij van het strand een maanlandschap. Als echte grafdelvers gingen zij te keer en de hopen zand vlogen je om de oren! Toen ik dit vol afschuw waarnam en de buschauffeur waarschuwde voor het gevaar moest hij lachen want het waren helemaal geen Duitsers het waren slechts toeristen die op zoek waren naar de warmtebron die onder het zand liep om je eigen stoombad te maken. Even wees hij naar het bordje “Hot Water Beach”. Dat verklaard een hoop. Toch ben ik ervan overtuigd dat het een topbestemming zou zijn voor onze oosterburen.
Liefs,

handtekening

ps. Ik loop nu al gigantisch achter met verhalen maar probeer het in te lopen. Ben nu in Taupo en heb 3 super leuke meiden ontmoet die allemaal alleen aan het reizen zijn en komende paar dagen blijven ze ook hier plakken.

6 reacties

 • Hoi Jasmijn

  We lezen het wel weer. Het loopt gesmeerd daar down under. Wat een fantastische ervaring om te mogen zwemmen met wilde dolfijnen. Wij hebben ze vanaf een catamaran gezien en dat gaf bij mij al een heel speciaal gevoel. Heb je zelf ook nog van een stoombadje genoten? Moet erg goed zijn voor het velletje.
  Geniet met volle teugen, dan volgen we je op de voet met het lezen van je blog.
  Tot gauw, Leo en Gerry

 • babs

  hahaha ik zie jou daar al als een malloot spartelen en snuiven en lachen in het water als een dolle!
  te gek!

 • Dorien

  Wat leuk om te lezen weer! En leuke foto’s! Vooral die ene van jou op de rots, met die mooie doek die zo langs je lijf sliert, kijkend in de verte…, plaatje!

  Ik hoop dat je het nog dol fijn hebt op die eilanden int noorde ­čÖé

  liefs van de Dooraa

 • Lotte

  zo dan heb ik het nog niet zo slecht met om de drie uur voeden, wauw respect voor de dolfijnmama ­čÖé heerlijk al die blikken vrienden, ben je niet alleen dat vind ik veiliger hihi, have fun

 • Yori

  Jasmijn!

  Goede verhalen man! Echt heerlijk…!
  Ik heb ook met dolfijnen gezwommen maar dat was in een soort aquarium, dus is wel even net iets minder cool dan “into the natural environment” wat jij hebt gedaan! Oh en knap dat je die foto’s hebt laten schieten als backpacker zijnde, die had ik allang weer gekocht voor honderd euro…;-)
  Tot je volgende verhaaltje!

  XXX Yori

 • muovm

  Ben er even voor gaan zitten op kantoor en ben weer helemaal bij met je verhaal.
  Zal vanmiddag de jongens even de highlights voorlezen (en zal de diamant dan maar even achterwegen laten!)
  Kan je nog terug naar de fotograaf van het dolfijnzwemmen?
  Ik wil graag deze foto’s voor je betalen. Het is een te mooie gebeurtenis om zomaar in de prullenbak te laten gooien. Geef je even je rekeningnummer door?
  En heb je al je 5 je bikini’s al aangehad?
  Geniet ze verder maar lekker. Hier is het aan het vriezen en er hangt nu een dikke laag mist. Erg ongezellig.
  Pas goed op jezelf. Tot schrijfs
  Liefs Ursula