Reisverhalen

“That’s very frappant”

Ken je dat gevoel dat je je schoenen uitschopt, je benen onder je lichaam vouwt en je diep in de bank nestelt. Dat heet een “thuisgevoel”. Dat gevoel heb ik hier ook, ik wijs nieuwkomers moeiteloos de weg, weet de beste koffiezaakjes en maak dagelijks een praatje met de schoonmaakster.

Het lijkt wel of ik hier al maanden vertoef maar door mijn typische toeristen fouten word ik er genadeloos aan herinnerd dat ik hier pas 5 dagen zit. Ik pak keer op keer de verkeerde roltrap, ben al 2 keer bijna aangereden omdat ik de verkeerde kant op kijk met oversteken en geef nog steeds ronduit antwoord op de vraag “How you going, love?” terwijl dit slechts een beleefdheidsvraag is die winkelbediendes stellen.

Auckland heeft veel te bieden, een prachtige haven, romantische parken en straatjes waar je uren door kan verdwalen. Ik ben met de ferry door de haven gevaren en wat eilanden in de buurt bezocht erg pittoresk en prachtig. Maar wat ik stiekem het allerleukste vind aan Auckland is “Albert Park” een prachtig park gelegen bij een Universiteit. In de middag komen mensen hier naar toe om te lunchen, rennen, zonnen en te chillen. En zodra ik even kan ga ik er gewoon tussen zitten alsof ik er al jaren kom, mensen kijken…… geweldig.

Ook heb ik samen met mijn “kiwi” vriendinnetje (Suzanna) de grenzen wat verlegd en zijn we een kijkje wezen nemen bij Mermaids. Een stripclub waar meiden onder water de meest lenige stunts doen waar een slangen meisje nog een puntje aan kan zuigen. Aan de deur werden we al raar aangekeken wat wij in godsnaam kwamen doen. we moesten het gewoon zien. Met een Heineken in de hand (typisch een bier en tieten geval) namen we plaats bij de dansvloer. De een na de andere meid kwam er als een ware brandweervrouw via een paal naar beneden geslingerd. Alleen dan zonder kleding en loeiende sirenes.

De gemiddelde leeftijd werd gehalveerd door onze aanwezigheid en ik voelde mij toch een beetje ongemakkelijk en vroeg mij af waar dat water dan bleef. Blijkbaar moest je een meisje huren om het te kunnen zien. Dat was toch wel erg duur voor ons kleine experiment. Op het moment dat er rondborstige dame met een diamanten matje dat als een soort broche aan haar edele delen gespeld zat, er voor onze neus mee begon te zwaaien vond ik het tijd om te gaan. We klokten ons bier achterover staken ons wisselgeld in het ondergoed van één van de dames die wel een onderbroek aan had en liepen als twee giechelende tieners naar buiten.

Eenmaal buiten zei Suzanna:” They didn’t even look like mermaids” mijn antwoord was duidelijk “Yes, that’s very frappant”. Ze snapt er natuurlijk helemaal niks van maar dat heb ik wel vaker hier.

Liefs,

handtekening

Chillen in het parkOrka's in de haven

11 reacties

 • Anoniem

  Jeeeheee
  leuk om te horen ik bedoel goed dat je je zo thuis voelt (tussen rondborstige dames) nee super om al wat foto’s te zien. heb gister met zusterlief onze dromen besproken onder het genog van een fles rode wijn, wij kwamen samen niet eens tot de 100! misschien door de fles uit 2004!
  ik blijf lezen ennne kijken.

  Have fun you girl!
  x rens

 • Marieke

  Hoiiii Jasmijn,
  Jeetje wat een verhalen allemaal zeg, en dat voor iemand die er pas 5 dagen is!
  Dat beloofd wat voor je verdere reis!!
  Ik was dinsdag nog eventjes bij je ouders (Gerrie kwam!) die maken het goed hoor 😉
  Heeeeeeeeeeel veel plezier nog, geniet er van!
  Ik kijk alweer uit naar je volgende avontuur!
  xx Marieke

 • Marianne

  Hoi Jasmijn
  Het gaat daar wel lekker lees ik.
  Foto’s geven ook een indruk van waar je verblijft! Het park lijkt me heerlijk om te chillen.
  Hier maar koud en grijs. Ga nu met je moeder sporten,daarna zijn wij de bosche mermaids in de sauna zonder diamanten op ons lijf!! Puur natuur!
  Marianne

 • Marly

  Hi Girl!!

  Wat een fantastische belevenissen!! Ik ben jaloers! Goed te horen dat je er zo thuis voelt…. hoop wel dat je straks nog terug komt, hoor!! Have fun and explore….

  xxxx

 • Dorien

  Haha ik zie jou al zitten in die stripclub! Wel stoer dat je gewoon even bent gaan kijken;)
  Ik wil ook!!! Die foto’s zien er zo mooi uit! Je hebt er weer een leuk verhaaltje van gemaakt, daardoor heb ik toch een beetje het gevoel alsof ik het mee beleef 🙂

  Enjoy!

  Kus
  Doraa

 • ouwe brombeer

  Fijn dat je het zo naar je zin hebt lieve schat.
  Maar ik mis je wel in huis,maar kan ’t jou wat schelen,jij hebt toch vakantie!!!!!
  Hou me wel op de hoogte,ik volg je verhalen.
  Frank je brombeer

 • the mysterious murmaid

  vet komisch verhaal!!!!
  Ja ja wie zou ik toch zijn 😉
  Ik denk dat ik er zo tussen had gepast!

 • Mimi

  Whaaaaahaahaa, wat een hilarisch verhaal!!!!!

  Menig man (en vrouw) zullen jaloers op je zijn.

  Had ze echt een diamanten matje ingevlochten daar beneden???? hihihihi

  Fijn nu ook foto’s te zien bij je verhaal. Kunnen we ook met je meegenieten.

  Kus

 • Anouk

  Hey schat!! Wat een mooie verhalen en wat schrijf je leuk!!
  Dat zijn nog eens verhalen die ik graag lees!
  Meestal Zijn ze suf en oninteresant maar die van jou zijn fantastich
  Kan niet wachten op je nieuwe stuk! Je moet collums gaan schrijven!
  Enne liever 1 zeemeermin in je hand dan 10 in het water!
  Kuskus

 • Jennifer

  hahahaha, heb me suf gelachen…… en dan nog die reactie van Mimi over het diamanten matje echt hilarisch!!!

  Ik ben nu al fan van Nieuw Zeeland, killer Whales in de haven, ik wil meer foto’s ;- )

  Have fun lieverd en niet te veel tietenclubs bezoeken he, kan toch niet tippen aan onze red light district, haha

  Dikke knuffel Jenny

 • Myrtle

  Heee Jasmijn!

  Heerlijk om je verhalen te lezen! Ik kijk uit naar de volgende..
  En ook meer foto’s!!

  Leuk leuk!

  Geniet ervan wereldreiziger! X