100 dromen

#22 Bloed doneren (De eerste stap)

Sommige dromen zijn niet zo zeer alleen voor jezelf maar ook het delen van je droom is een mooi gegeven. En dit heb ik wel letterlijk genomen ik wil namelijk mijn bloed geven of chique gezegd “doneren”.

En deze week vertrok ik dan ook met goede moed richting “Sanquin” de bloedbank van Nederland. Hier aangekomen (gepaard met een gemakkelijk truitje, een geweldig tijdschrift en een dosis goede moed) werd ik verwelkomd door 2 uiterst vrolijke dames en een tafel vol met koekjes, chocolade, suikerwafels en een kan met siroop. Het lijkt wel Brabant zo’n bourgondisch ontvangst! Met een kleine euforie bracht ik de woorden uit “Ik kom mijn bloed brengen”. In koor antwoorden de dames “Dat is fijn”. “Maar jongedame dat gaat niet zomaar je moet eerst getest worden en dan pas kunnen we jouw bloed ontvangen”. Waarop ik zei:”Oh nou dan doen we dat toch”.  “Helaas kan dit niet zomaar je moet eerst een formulier invullen en dan kom je terug en dan gaan we aan de slag”. Iets wat teleurgesteld vulde ik het formulier in en legde het op de balie met de vraag “Mag ik dan wel alvast een koekje?”. Word vervolgd……..

 

ps. Ook bloed doneren neem dan een kijkje op de website van Sanquin