100 dromen

#46 hotstone massage (of gloeiendhete kruidenmassage ;)

Als professioneel warhoofd is de chaos soms van mijn gezicht te lezen. Dat was dan ook de reden dat ik getrakteerd werd door mijn lief op een ontspannende massage. Vol goede moed vertrokken wij naar het Thaise Wellness Centre in Den Bosch.

Afbeelding-04

Via de grote glazen deur traden we deze oase van rust binnen. Een lieve Thaise schone ontving ons en leidde ons naar een kleine blokhut. We werden vriendelijk verzocht ons te ontdoen van kleding en plaats te nemen op de voorverwarmde matrassen. Beetje giechelig deden we wat ons gevraagd werd. Kort daarop kwamen er 2 dames binnen. Een iets wat oudere dame werd aan mij toegewezen en een jongere variant aan Tom. Lucky him 😉

We bespraken de behandeling, het eerste een half uur een traditionele behandeling en vervolgens afsluiten met een hotstone behandeling. Beiden knikten we ja en maakten we ons klaar voor een uur kneden. Wat wij niet wisten is dat de Thaise massage niet een reguliere massage is zoals wij die kennen. Het staat bekend om zijn harde manier van het kneden van het lichaam en bewegen van de gewrichten met daarbij het inzetten van het gehele lichaam van de masseur of masseuse om het doel te bereiken.

En dat was precies waar we tijdens de eerste 5 minuten achterkwamen. Mijn masseuse liep misschien zo’n 20 jaar voor in levensjaren maar in praktijk liep ze zo’n 2 minuten achter tijdens de behandeling. Dit gaf mij de mogelijkheid om te zien wat er bij mij ging gebeuren door een blik naar links te werpen op Tom.

Die fout heb ik 2 keer gemaakt. De eerste keer toen Tom hard riep: “Dit doet wel heel zeer, dit is niet goed hoor”. Op dat moment zag ik de jongedame met haar voet in zijn nek naar voren drukken terwijl zijn armen naar achter werden getrokken. Voor ik het besefte voelde ik een oud voetje tussen mijn schouderbladen en werden mijn armen in een ruk naar achter getrokken.

Bij de tweede keer zag ik zijn bovenlijf compleet links liggen en terwijl zijn onderlijf met een ruk naar rechts werd getrokken. Ook hier was mijn scenario al uitgeschreven en in productie genomen.

Op een gegeven moment zag ik sterretjes toen ze probeerde mijn heup te ontwrichten. Op gebrekkig Nederlands zei ze: “Is nie goed moet los”. Ik vertelde haar dat je been altijd in je heup hoort te zitten. Maar ze gaf geen sjoege en ging door.

Na een half uur liepen de dames de blokhut uit en kregen Tom en ik de slappe lach. De lach was snel verdwenen toen ze in plaats van hete stenen, kruidenzakjes in kokend water dompelde en op onze lijf stempelde.

Na een uur stonden we buiten en riepen ze iets over korting bij een tweede behandeling. Die tweede behandeling laten we aan iemand anders over maar die hete stenen zal ik ooit nog wel eens krijgen al was dit al een heet avontuur!

Voor ons was de Thaise massage iets te heftig maar wil je een echte officiële massage neem dan vooral zelf een kijkje op  www.thaiswellnesscentre.nl Liever een massage met wat minder cultuur kan uitstekend bij www.qoqomassage.com echt een aanrader!

handtekening

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *