100 dromen

#53 Lezing waarzegster (liefst met glazenbol)

Als ik denk aan waarzegsters dan denk ik aan dat foute tv-programma op RTL waarbij er massaal maandbundels opgebeld worden door huisvrouwen met vragen over een hun overleden kat.

Kortom, een grote zwendel van mensen die te graag een gave willen hebben, en mensen die er te graag in willen geloven.Ondanks mijn vrij sceptische blik op deze orakels, was ik toch benieuwd of er überhaupt een waarzegster, medium of toekomstvoorspeller was die mijn blik kon verbreden.

Waarzegster

Met mijn verjaardag om de hoek wilde mijn zus mij een “ervaring” cadeau doen in plaats van de gebruikelijke tegoedbon voor de buurtslijter. Haar idee om naar een koffiedik mevrouw te gaan was dan ook in mijn straatje. Helaas werd hierbij geen glazenbol gebruikt maar die had ik ook voor de vorm tussen haakjes gezet bij mijn wens.

Na één zenuwachtig belletje van mijn zuster stonden we drie uur later in een regenachtig Hintam op zoek naar deze Nespresso specialist. Ondertussen konden we dat bakkie pleur goed gebruiken door de barre tocht naar één van de bovenste verdiepingen in het winderige trappenhuis. Daar aangekomen drukte ik de bel in en een klein dik mannetje met een Turks accent opende de deur voor ons. “Wilkom meisjas” groette hij en liep ons voor naar de huiskamer. Hier werden wij ontvangen door een Swarovski verzameling waar een ekster “U” tegen zegt en een joekel van een flatscreen. Heeft wat maandbundels gekost hoor! Maar er was nog geen mevrouw te bekennen….

Koffiedik lezen

We namen plaats aan de eettafel die was afgedekt met een doorzichtige plastic tafelhoes. We moesten hier wachten want de vrolijke kleine man ging voor ons koffie zetten. Beetje zenuwachtig en giebelend hebben we daar 10 minuten gewacht. Even laten werden we opgehaald. De koffie was klaar!

We kregen 2 prachtige Turkse kopjes gevuld met loei zwarte koffie een klein slokje was voldoende. Het enige wat ze wilde weten waren onze namen en onze leeftijd. Terwijl ik mijn tanden zette in een verschrikkelijk droge Pennywafel. Ging ze van start…. Binnen 5 minuten werden al mijn mankementen aangehaald. Ik had last van mijn buik, teleurgesteld in de liefde, een gesloten aura, net naar Parijs geweest, dat ik graag naar Argentinië wilde, dat ik niet alleen zou blijven en dat ik een studie of cursus ga volgen waar ik succesvol in zou zijn. Maar nu komen de dingen waar ik jullie hulp misschien bij kan gebruiken. Er komt een speciaal iemand in mijn leven met een P… iets van Petra of Paulien? (zwarte piet misschien) En er komt iemand in mijn leven die gitaar speelt en fanatiek sport? Wel wat mindere dingetjes dat ik materiële schade kan verwachten aan mijn computer of telefoon…help?! En dat ik op moet passen voor brand en een controlebezoekje naar het ziekenhuis moet. De Pennywafel bleef bijna in mijn keelgat hangen!

Lees ook: Andere dromen van mijn dromenlijst.

Kortom, sommige dingen waren vrij algemeen, ik denk namelijk dat meer dan 50% daar komt met relatie perikelen of verdriet maar andere dingen heeft ze niet kunnen weten. Ze is een uiterst lieve en zachte vrouw die prachtige Turkse gezegdes uitsprak. Zoals “Van een leien dak zul je alleen uitglijden, maar je moet vallen om weer op te staan! Want van vallen leer je! Mijn zus heeft prachtige dingen gehoord die haar meer dan gegund zijn. En bij deze beloof ik plechtig dat ik de huisvrouwen met kattenverdriet op zondagmiddag niet meer uitlach en nooit meer Pennywafels eet 🙂

Liefs

handtekening

Waarzegster

4 reacties

 • Anouk

  Kijk ik speel gitaar en sport 6 keer in de week… Maar ja tis geen panouk denk ik…….
  Kan ie zwemmen pietertje???

 • Babs

  We zullen zaterdag de pizza oven goed in de gaten houden 😉
  En zodra we op pad gaan zal ik alles controleren of zaken wel goed afgesloten zijn of uit gezet zijn!!
  Gaat helemaal goed komen, dat heeft dat vrouwtje goed gezien 🙂

 • renskie

  Hahaha, ik zal dit wel even voor me houden voor de twee gewillige partick’s! Waarvan er 1 eigenlijk petja heet… Zou wel gezellig zijn whahahehawheee.
  En wat brand betreft ik kom zaterdag nergens aan das duidelijk!
  X

 • Lotte

  Deze lieve mensjes zijn Kroatisch.
  Ik ben al 5x geweest de afgelopen jaren en wacht maar over een half jaar denk je ineens…
  aha dat bedoelde ze !!!!
  Super leuk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *