100 dromen

#66 Bellenblazen van de Eiffeltoren

Ik moet een jaar of 6 zijn geweest op deze foto. Een foto genomen door mijn moeder onder de Eiffeltoren. Van mijn vader, mijn zus en een rare knakker, misschien een Roma die mijn flippo’s wil hebben of het is mijn broer, ik zal het nog even navragen.

Vanwege het gure weer die dag was het geen aanrader om met kleine kinderen de tocht naar boven te wagen. Eerlijk gezegd denk ik dat het ook vanwege mijn vader was, die de hoogte van het stalen monster niet zo goed kon waarderen.

Maar het gaf niet ik zou terugkeren en de stappen één voor één nemen om met mijn eigen ogen het uitzicht te bekijken. Helaas ben ik niet de enige die dit idee had, jaarlijks trekt de Eiffeltoren ongeveer 7 miljoen bezoekers de meeste daarvan uit Aziatische oorden.

Lees ook: Andere dromen van mijn dromenlijst.

Na 23 jaar was ik terug samen met Rozan en Marleen, liepen we over dezelfde brug onder dezelfde stalen bogen dit keer met de zon in onze rug. Vloekend en tierend met zweet op onze bovenlip kwamen we tot zijn kniehoogte. Gelukkig waren we er op tijd want het was feest de Eiffeltoren is namelijk jarig dit jaar hij mag 125 kaarsjes uitblazen. En dat hebben wij gevierd helaas niet met flessen wijn en croissants maar gewoon, genietend van het uitzicht en prachtige bellen van sop. Daar wordt iedere roestige bejaarde toch vrolijk van?

Liefs,

handtekening

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *