100 dromen

#22 Bloeddoneren.

Het is mij weer gelukt de volgende wens is in vervulling te laten gaan. Na een reeks testen (geen enge ziektes, bloedwaarden, ijzerwaarden en bloeddruk) was ik weer bij de bloedbank te vinden. Dit keer in Den Bosch. Na binnenkomst werd ik nogmaals op mijn ijzerwaarden gecheckt en of de bloeddruk in orde was. Daarnaast moest ik ook nog de lijst invullen of ik rare “dingen” voor geld had gedaan of dat een van mijn vorige vriendjes toevallig met een man naar bed was geweest.
Gelukkig kon ik dat allemaal wegstrepen en ook het feit dat ik 2 jaar geleden naar Midden-Amerika was geweest kon geen kwaad.
CIMG0372Ik mocht plaats nemen in de stoel en werd vriendelijk te woord gestaan door een van de zusters. Naast mij zat een man voor de 100ste keer en hij zag er nog goed uit (niet helemaal leeggetapt), hij mocht een cadeau uitkiezen als dank voor zijn bloed. De naald zetten ging goed op het begin was ik toch even zenuwachtig, bang dat ik dadelijk flauw zou vallen of iets dergelijks maar gelukkig niks aan de hand. Wel kreeg ik een warm dekentje zodat mijn bloed goed en snel zou stromen en een knijpballetje. En binnen een mum van tijd was het zakje vol een 0,5 liter was ik kwijt! Voelde mij ook meteen slanker. Maar de zuster vonden mij toch een beetje pips eruit zien en er moest een gevulde koek in een een glaasje limo. Na eventjes zo’n minuut of 10 gerust te hebben mocht ik gaan. En ook ik kreeg een kado een heus koelkastmagneetje met daarop mijn bloedgroep A+ zodat ik die nooit meer zou vergeten.

bloeddonor

Kortom binnen 3 kwartier sta je buiten als het niet te druk is en heb je toch een beetje bijgedragen aan het goede doel.

Liefs,

handtekening

Kijk eens op www.sanquin.nl voor meer informatie.