100 dromen

#29 Foto in echte Volendamse klederdracht

Vroeg in de ochtend vertrok ik met mijn vriendinnetjes richting Volendam om een wens in vervulling te laten gaan. Na alle bussen vol met Aziatische toeristen te hebben ontweken zijn wij op de wel bekende “dijk” aangekomen met pittoreske huisjes en diverse souvenirshops.

Er waren talloze fotowinkels waar wij de kleding vol zweet van voorgangersĀ konden passen dus het was een kwestie van iene, miene en veel mutte.

We werden aan de lopende band in de kleding gehesen de voorganger was er amper uit en er stak alweer een arm in van een nieuw slachtoffer. Omdat het plaatje wel moest kloppen moest Ć©Ć©n van ons toch de mannelijke rol op zich nemen en de dappere Anouk wilde dit wel doen.

Boer basje

Zij heeft zich ingeleefd in de rol van boer “Basje” en het resultaat mag er zijn. Zie de details op de groepsfoto. De enorme fles in de handen van boer bas, het verschrokken kind in de handen van Minke en de zeer antieke en waardevolle “klankzak” ook wel bekend als de accordeon in de mijnĀ elegante klauwen. We hebben ons erg ingeleefd en het resultaat mocht er zijn hoor!!

Hij is een beetje slecht ingescand.

Wil je zelf graag een foto laten trekken ga dan op een doordeweekse dag en in de ochtend. Dit scheelt zweet, tranen en parkeergeld šŸ˜‰

Opties om te fotograferen:

http://www.fotoinvolendamkostuum.nl/

http://www.fotozwarthoed.com/

Liefs,

handtekening

2 reacties

 • Anouk en Bas

  Lieve jasmijn.. kei leuk!!
  Echt weer een jasmijn site!!!
  zoals het hoort.
  enne je vergeet een droomā€¦ā€¦champagne fles tegen een boot aan gooien.
  Ofā€¦ een massage bij een hamam.. in een modderplas rollenā€¦ā€¦ je haren heel kort knippenā€¦.. op zijn kop een biertje drinkenā€¦ā€¦ een voordeur intrappenā€¦.. van een wild waterbaan met de fietsā€¦
  in een glazen cabine zitten de hele dag midden in een winkelcentrum (das kunst).
  En natuurlijk niet te vergeten.. lekker plekken met een wildzwijnā€¦

  nou succes ermee en tot over 3 nachtjesā€¦..
  kus

 • Anouk

  Hey JaJa,

  Ik kom dit weer even tegen toen ik zat te speuren op internet.
  Ik lig weer helemaal plat van het lachen.
  We moeten snel weer zoiets ondernemen…

  Kies een nummer van je lijst en ik zal het regelen!!!!

  Kus Anouk