Persoonlijke verhalen

SUPPEN das toch supper!

Toen we hoorde dat de snelst groeiende watersport nu ook in Den Bosch te doen was moesten we dit natuurlijk ook proberen. We schonken een SUP-workshop als verlaat verjaardagscadeau aan mijn zuster (begin mei). Daar gingen we dan, vijf nerveuze meiden richting de Down Town in de Orthenstraat in Den Bosch.

slide-sup1Daar stond de eigenaar ons met krukken op te wachten?! Enigszins verbaasd keken we naar zijn voet in het gips. SUP ongelukje? Nee gevallen met de sneeuwscooter. De opluchting was te voelen in de groep. Al is het SUPPEN een uiterst relaxte sport bedacht door de Hawaiianen is het toch even aanpassen zo in de Dieze, tussen de rondvaartboten, gedierte en legio aan eenzame fietsen op de bodem.foto4

We werden enthousiast ontvangen door de Canadese Amy een moderne hippie met een blonde frisse uitstraling. Ze was zo vriendelijk om haar huis open te stellen voor de massale  omkleedsessie van 5 hysterische meiden. Daar stonden we dan in haar woonkamer onszelf  met enig geweld in dikke wetsuits te hijsen. Voor we het wisten stonden we met die wetsuits in de Orthenstraat (en plein public) we leken net een colonne pinguïns. De eigenaar gaf al aan dat het overbodig zou zijn deze pakken aan te doen maar nee wij moesten en zouden die pakken aandoen alsof ons leven ervan af hing.

Het is, wereldwijd, de snelst groeiende watersport van het moment. Je kunt SUPPEN op zee, binnenwateren en zelfs in een sloot. Staand (lees: wankelend) op een groot surfboard met behulp van een peddel, surf je van de golven of vaar je over vlak water tussen de rondvaartboten.

SUPPEN is super hip, niet alleen omdat het leuk is om te doen het is ook een totalbody workout om je balans te houden en je voort te bewegen met je peddel. Tof om met een stel te doen.

We hebben een mooie toch gemaakt door de binnenwateren van Den Bosch. we hebben even moeten “Klunen” in de polder om zo toch nog een het laatste stukje mee te nemen. Toen het voorstel kwam om nog eens Yoga te doen op het bord waren we enigszins aarzelend. Ik vind de zonnegroet al een kriem, ik ben bang dat ik in zo’n pose blijf hangen en een enkeltje fysio kan boeken. Maar het ging nog enigszins aardig.foto2

We hebben een prachtige dag gehad en het is zeker een aanrader! We hebben nog even overwogen om zelf een bord aan te schaffen maar toen mijn zuster op haar beste Engels vroeg “What is the prijs?” schatte Amy zo rond de €800. Het antwoord van mijn zus heeft de groep doen wankelen op hun borden.  “800 euro?! Olright but then ofkors you do er very lang mee”.
Het leek ons dan ook verstandiger deze nog eens sporadisch te huren 🙂foto3 copy
Wil je zelf eens SUPPEN kan dit bij Down Town Den Bosch. Onze tip is vraag naar Amy en doe wat Yoga oefeningen.

https://www.downtown.nl/suppen

Liefs,

handtekening

foto1 copy

2 reacties

  • supopa

    suppen komt volgens ( coenen en de pols woordenboek) van soppen dat wil zeggen brood in de soep steken of iemand plots onder water duwen . Weer leuk geschreven speedy

  • Door

    Haha, mooi engels, ofkors! Leuk verhaaltje snuit! Ik moet altijd lachen bij een verhaal van jou 😀

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *