Reisverhalen

Malii

Mijn 3 dag in Thailand was een hele vroege want ik had een tour geboekt naar de Floating Market “Drijvende Markt” een geweldig fenomeen dat zich ruim 2 uur van Bangkok afspeelt. In de bus ontmoette ik al meteen een Tsjechisch meisje en dat klikte meteen. Voor we bij de Floating Market waren stopte we eerst bij een suikerfabriekje waar ze suiker maakte van kokosnoot. We zagen hoe het hele proces van begin tot einde gezien. Hier eventjes rondgelopen en van de geur genoten. Toen eindelijk het punt kwam dat de lekkere geur omsloeg in een misselijkmakende geur. Werd het gelukkig tijd om te gaan naar een 15 minuten rijden kwamen we er dan de Floating Market. Wat een kabaal van motorbootjes en verkooplui. Ik en Klara (Tsjechische Meisje) besloten om een ritje in een gondel te maken door de markt heen dit zou zo’n 40 minuten duren. Wij dachten dat dat was omdat het een vrij grote markt was, maar dit bleek later omdat we vrijwel bij ieder stalletje stopte waar dezelfde producten stonden. Naar dit ritje hadden mijn zeemansbenen vaste grond nodig en kort daarna vervolgde we onze rit naar een slangenfarm. Hier werden slangen gevechten gedaan er indrukwekkend.

Na de giftige monsters achter ons te hebben gelaten waren we nog lang niet klaar met de enge beesten, we gingen naar een krokodillenfarm waar met krokodillen werd geworsteld. Ook dit was weer geweldig om te zien, mensen staken vrijwel al hun lichaamsdelen in de krokodil en die krokodil deed helemaal niks. Op het einde kon je fooi in de krokodil gooien, erg raar maar het gebeurde. Ook hadden we nog een olifanten show gezien waar de olifanten lieten zien hoe vroeger in Thailand werd gestreden en hoe ze hielpen in het bos. Later deden ze nog een potje voetbal en de Hollandse olifant van Nistelrooij scoorde dan ook onvermijdelijke doelpunt links bovenin prachtig. Na dit alles was het tijd voor de lunch een Thaise lunch op een drijvend restaurant. Ook aan dit alles kwam een eind en we gingen weer terug naar Bangkok.

Maar ik wil eigenlijk mijn excuses aan bieden hoe ik over de Thaise mensen heb geschreven dit was niet erg aardig en niet geheel waar. Nadat ik terug kwam van mijn tour had ik afgesproken met Klara om naar de Nachtmarkt te gaan zij kende weer wat Thaise mensen en die gingen mee. Ik stond hier eerst heel sceptisch tegenover maar later draaide dit volledig om. Het waren 3 Thaise meiden die in het ziekenhuis werkte van Bangkok 2 meiden deden een cursus Engels en eentje Duits. Ze vonden het een eer om met ons mee te gaan shoppen en omdat hun Thais waren kregen wij heel veel korting want voor toeristen schroeven ze de prijs lekker op. We hebben heerlijk zitten kletsen over jongens, eten, geloof, kleding en de cultuur verschillen en van alles en nog wat. Ze trakteerde ons op loempia’s en ijs maar we mochten niks betalen want wij waren te gast in hun land!! Ik kreeg het nummer van een van de meisjes mocht er iets zijn kon ik haar altijd bellen. Ook noemde ze mij de hele avond Malii ik dacht dat dit eerst meisje betekende en noemde hun ook Malii, toen ze begonnen te lachen had ik door dat dit niet geheel de juiste betekenis was het betekende namelijk Jasmijn (Mooie Bloem).

Mijn welgemeende excuses vandaag heb ik pas de echte cultuur gezien.

Liefs,

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.