Reisverhalen

5 redenen waarom een reis naar Gambia wel een goed idee is!

Het rumoer over Gambiaanse politiek en de bijhorende onrust, doet het land geen goed. Zonde! Ik geef je 5 redenen waarom Gambia toch echt op je vakantie-verlanglijst moet staan. Kom op daar gaan we!

1. Dans de nacht tegemoet

Dit is dan toch wel de beste reden die ik je kan geven. Ga dansen, dansen alsof je leven ervan afhangt! Dans tot je kleding aan je lijf plakt van het zweet. In het stadje Kololi, aan Senegambia Road vind je veel barretjes met live muziek. In de weekenden dansen de lokale mensen met je mee en gaan de voetjes van de vloer. Heerlijk!

2. Bezoek de vismarkt in Bakau

Wat indruk op ons heeft gemaakt is de vismarkt van Bakau. De bedrijvigheid van de mensen en talloze kleurrijke bootjes die af en aan het strand opkomen met de vangst van de dag. Vanuit stalletjes (lees: oude Europese koelkasten) wordt flink gehandeld. Vissen worden gedroogd, gerookt en gezouten.

3. Ga met een lokale gids op pad

In de toeristische plaatsen vind je tal van touroperators om leuke trips te boeken. Wij besloten een taxi met een gids te nemen. Dit scheelt je een hoop getouwtrek op markten. Hij laat je juist de dingen zien die grote tours overslaan met hun grote bussen. Zo stop je bij kleine dorpjes en schooltjes die nog niet zo gewend zijn aan toeristen. Zo verwelkomen ze je met een geïmproviseerd lied 😉

4. Geef bewust en blijf vooral vriendelijk

Het maandelijks inkomen van een Gambiaan is zo’n 800 Dalasi dat is omgerekend 16 euro. Niet zo veel dus. Er zullen daarom ook een hoop mensen zijn die graag iets aan je willen verdienen. En geef ze eens ongelijk. Zo word je doodgegooid met houtsnijwerk, batikdoeken en lokale versnaperingen. Het belangrijkste is dat je vriendelijk blijft en duidelijk aangeeft of je wel of geen gebruik maakt van het aanbod. Daarnaast is het een mooi gebaar om spullen mee te nemen voor de lokale jeugd. Denk aan schriften, stiften, kleding of speelgoed. Iets waar ze echt iets aan hebben. Wij hadden een grote zak ballonnen bij ons en kleurgerei. Wees bewust met het geven van snoep, tandzorg daar is natuurlijk anders dan in ons kleine kikkerlandje.

 

5. Culinair genieten in Kololi
Een maaltijd in Gambia kost ongeveer 300 Dalasi dat is omgerekend 6 euro. Naast de toeristische eettentjes kun je ook heerlijk lokaal eten. Daarin worden vaak vis of pinda’s verwerkt aangezien het een groot deel is van hun export producten. Echt Gambiaans eten? Kies dan voor Domoda dit is een vleesgerecht met groente overladen met een rijke pindasaus. Spoel het weg met een lokaal biertje Jewl Brew.Geniet en vertel het door!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *