Reisverhalen

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door……….

Ze zeggen dat als je alleen reist, je jezelf een aantal keren tegenkomt. Ik ben mijzelf nog niet tegengekomen anders had ik wel iets gezegd over de uitstekende kledingkeuze die mijn evenbeeld zou dragen. Wel leer je enorm veel over jezelf maar je leert nog meer van anderen. Ik ben dan wel alleen op reis gegaan maar vanaf het begin tot mijn laatste dagen hier ben ik nooit eenzaam geweest. Tot vervelends toe.

Mijn lijstje in mijn vriendenboekje telt 3 pagina’s maar er zijn slechts enkele personen die mijn hart geraakt hebben en “zij” zijn het die mijn reis gemaakt hebben tot iets heel speciaals. Ik loop al 2 dagen met een brok in mijn keel rond omdat het afscheid nemen mij erg zwaar valt, mijn buik doet er pijn van omdat ik weet dat ik dit selecte groepje mensen waar ik zulke intense dingen mee beleefd heb nooit meer zal zien omdat zij hun huisjes ver uit elkaar verspreid hebben over deze wereldbol. Ik wil ze toch aan jullie voorstellen omdat ik zonder hen nooit deze onvergetelijke reis heb kunnen maken en ook zodat jullie een beeld krijgen waar ik het continu over zal hebben (tot irritants toe!!)

Suzanna (NZ)

Mijn 1ste vriendin die mij na mijn 1ste uur aankomst naar de haven heeft gesleurd om Duits bier te drinken omdat dat het beste is voor je jetlag!

Britt (NL)

Dit mooie meisje heeft mij weer laten geloven in de kracht van het vertellen van verhalen. En als ik terug ben gaan we samen een “Open Boek Avond” organiseren een avond waar je je eigen verhaal mag vertellen of gewoon iets uit je lievelingsboek.

Uncle Boy (NZ)

Hij heeft mij geleerd nooit te vergeten waar je vandaan komt en je eigen veiligheid nooit te onderschatten als het gaat om intuĆÆtie.

Betty (DE)

Deze vrolijke rooie heeft mij geleerd dat het thuisgevoel niet bestaat uit een plek op de aarde maar een plek in je hart.

Mike (NZ)

Geen foto maar dat is de man waar ik 2 nachten geslapen heb omdat er geen bedden meer waren in Taupo en er niks voor terug wilde.

Hij heeft laten zien dat echte kiwi’s een warm hart hebben.

Tuanette & Yvette (ZA)

Deze Zuid-Afrikaanse meiden hebben mij geleerd kreeft te bakken en Afrikaans te schelden.

Becky & Lauren (UK)

Voor deze meiden heb ik een warm plekje in mijn hart, ik ben 2 weken met ze opgetrokken en ben zelfs terug gegaan om Lauren nog een week op te zoeken.

Becky is een veearts weet alles van dieren en natuur en Lauren is een moderne hippie ze weigert BH’s te dragen omdat vrijheid vele vormen kent!

Simon (DK)

Geen foto maar een jongen uit Denemarken die mij aan het denken heeft gezet met de vraag:

“Als je dood gaat en aanklopt bij de hemelpoort en je mag in de spiegel kijken, zie je de vrouw die je was of die vrouw die je had kunnen zijn, hoe groot zal dan het verschil zijn?” Over deze vraag mag nagedacht worden.

Boreum (KR)

Dit Zuid-Koreaanse meisje wilde haar wereld verbreden en heeft net zolang gewerkt tot ze kon reizen en Engels leerde spreken met slechts 19 jaar op haar teller is ze een verdomd sterk meisje. Ze had verschrikkelijke heimwee naar haar familie maar besloot af te maken waar ze zo hard voor heeft gewerkt. Ik heb 2 weken haar oudere zus uitgehangenĀ  want wat was dat kind klungelig ze presteerde het om iedere dag haar hoofd te stoten of haar tenen tot bloedens toe open te halen. Zuster Jasmijn heeft vrijwel de hele verbanddoos er tegen aan gesmeten om dit kind op te lappen maar dat deed ik met alle liefde.

Ik kan nog wel 30 mensen opnoemen en dan heb ik nog niet eens alle mensen opgenoemd. Ergens hoop ik dat ik ze ooit nog eens terug mag zien om te vertellen hoe belangrijk zij voor mij zijn geweest.

Veel liefs,

handtekening

p.s

Over 2 dagen vertrek ik naar Indonesiƫ waar ik mijn volgende avontuur mag beleven, ik heb niet echt een plan maar bekijk het daar wel. Tips zijn welkom!

10 reacties

 • Yori

  Leuk hƩ, al die vreemde nieuwe speciale mensen?!

  Waar vlieg je naar toe in Indonesie? Babette zal wel een lijst met tips hebben ;-)!

  Veel plezier met je avontuur part 2!

  XXX Yori

 • babs

  heeel mooi verhaal! Lief om zo even aan iedereen terug te denken!
  ik heb zeker tips! Maar die mail of bel ik wel door šŸ˜‰

  geniet van het mooie indonesie!

 • Anouk

  Hey scheet!!
  Wat mooi dat je zulke mooie mensen hebt ontmoet
  Die net als jij het filocoferen(sorry dislect) heel belangrijk vinden!
  Wauw wat een mooie gedachtens!!
  Weinig woorden voor dit mooie stuk! Zo zie je maar weer dat mensen wat aan je denken kunnen toevoegen. En zo ook heel veel betekenen! Doe jij ook voor mij!!
  Love you dikke kus

  Ow ik zal chantal ff vragen voor goeie tips en ze mailen. Kus

 • Dorien

  Heey snuitmans,

  Wat een mooie overview van je reis! Vooral de lessen van Uncle Boy en Simon zijn zeker iets
  waar ik ook over na zal denken!

  Als je in indo bent moet je vooral veel eten! Het is zo lekker daar! Onthoud deze: sugar cane (bamboe sap)
  star fruit, papaja en lychee en een verse kokosnoot mag ook niet ontbreken!

  goede reis alvast

  xxxjes

 • Myrtle

  Jasmijn!

  Wat een mooi verhaal weer! Gek dat je in korte tijd zo’n mooie band op bouwt met wildvreemde!
  Die herinneringen neem je voor altijd mee.

  En voor IndonesiĆ«: huur een scooter en vraag overal de weg (ook al kun je alleen maar rechtdoor en valt er weinig uit te leggen door Indo’s) Maar zo ontmoet je ook weer de meest bijzondere mensen!

  Geniet, eet veel en maak veel foto’s! Heb ik er ook nog wat aan šŸ˜‰
  Want wat ben ik benieuwd!

  Kus

 • Llanah

  Have fun in Indonesiƫ!
  Kijk uit naar je nieuwe verhaal, echt weer heel leuk geschreven dit en een aantal mooie wijsheden waar je mooi over kunt nadenken (en ik ook ;))
  Liefs, Llanah.

 • Hoi Jasmijn

  Wat kom jij mooie dingen tegen om in je “rugzakje”te stoppen.
  Niemand pakt je dat meer af . En zeg nooit nooit, want allles loopt zoals het lopen moet en wie weet hoe jou paden nog zullen lopen. Je bent in elk geval openminded en dat belooft nog heel veel goeds.
  Waar ga je naar toe in Indonesiƫ? Het zal zeker een beleving worden.
  We zijn benieuwd naar het vervolg.
  Tot hoors Leo en Gerry

 • Jonne

  Woooowwwww!! Wat een verhalen en ervaringen! Had een dikke maand je blog niet gelezen en dus veel te veel gemist, super super super super vet allemaal!! Krijg een draai in m’n buik bij het zien van al dat moois, wil ook weer weg! You rock!

  Enjoy the joy!

 • Harmen

  “Home isn’t necessarily a place; it’s with you wherever you go, in the people you love. Home is a state of mind.” – Lorena B. BĆ³sio