Reisverhalen

Dingo’s Paradise

Alweer enkele dagen geleden hebben we ons paleisje in Helensvale achter ons gelaten. Onze spullen gepakt en we zijn met de bus richting Noosa gegaan. Nigel heeft ons vergezeld. Na een dagje slapen zijn we vanuit Noosa naar Fraser Island gegaan. Het grootste zandeiland ter wereld. Een prachtige plek voor allerlei wilde dieren om zich schuil te houden. En geloof mij dat deden ze dan ook. Maar nadat ik alle gevaarlijke dieren al had gezien durfde ik dat avontuur wel aan. We werden opgehaald door onze chauffeur en tevens leider van de tour Mark. Een mannetje niet groter dan een meter en met typische Australische humor. Aangekomen bij onze cabins waren we zoals gewoonlijk teleurgesteld. Want voor het geld dat we hadden betaald verwachte we een luxe cabin op wielen alla Frans Bauer, in plaats daarvan kregen we het interieur van Bassie en Adriaan cadeau!

DSCN1263

Ach ja zoals Bassie altijd zegt altijd blijven lachen!! En dat er geen licht zit op het toilet geeft je ’s nachts alleen maar het gevoel dat je in het bos zit te pissen. Ook mochten we niet in de zee zwemmen, omdat het er stikte van de algen en als dat opdroogt ruik je naar rotte vis en het stikt er van de haaien. Stel je voor stinkend naar rotte vis, en een vleeswond rijker. NEEN dit is niks voor jasmijn dus onthield de tip. Na onze cabin goed te hebben bekeken en ons bed opgemaakt, van de tourdwerg het tijd voor een ritje door het strand ik was het hier wederom mee eens en stapte met onze 14 medereizigers de bus in. We reden door tot we bij een beekje aan kwamen deze heette Eli Creek een erg toeristisch stekje want het stikte van de mensen.

Hier hebben we eventjes rondgedobberd en vertrokken vervolgens weer over het strand en mooie plekjes terug, ook zijn we nog langs een grote uitkijkpunt gegaan waar vandaan je haaien en grote zeeschildpadden kan zien. Daarna zijn we richting de cabins gegaan waar ons avond eten al bereid werd. En ja hoor “Hallo vriendjes, en vriendinnetjes” lekker gedouchtd en we zaten weer fris en fruitig aan het avondmaal. Gepaard met bier in de hand leerde we onze medereizigers kennen. We hadden een groep van 17 man en daaronder waren maar liefst 5 verschillende landen vertegenwoordigd. ’s Avonds speelde we een spelletje en dronken we nog wat en, verlieten de gezellige open huiskamer voor onze gammele bedjes. ik dacht bij mij zelf ik ga lekker dromen over morgen en “ga dat een aan de binnenkant van mijn ogen bekijken”. Volgende dag begon vroeg en na een goed ontbijt zijn we dan ook meteen de bus binnen gerold en op weg naar het een groot meer genaamd Birrabeen meer een groot meer met prachtige omgeving hier hebben we heel de dag ons vermaakt bal spelen gespeeld en van het weer genoten, ’s avonds over het strand terug gereden en weer gezamenlijk gegeten. Maar dit keer waren we niet alleen, onze huis/eet/keuken kamer is afgeschermd met netten en precies achter mij stond een wilde dingo zich vreselijk aan mijn bord eten te vergapen. Aangezien we spaghetti Bolognese eten hadden we best een deal kunnen maken. Jij mijn bord leeg eten en dan wel schoon maken. Maar volgen een Tsjechische jongeman die ook mee was had hij het gewoon op mij voorzien. Geweldig ben gek op wilde vriendjes. ’s Avonds hebben we nog eventjes uitgelegd waar Nederland lag en werden we in ons gezicht uitgelachen over het feit dat we maar 1 berg hebben en die 300 meter hoog is. Volgende dag gingen we naar “Lake Wabby” een groot meer dat maar liefst 11 meter diep is. Maar voor we dit prachtige diep groenen meer spetterend kunnen bewonderen moesten we volgen Australische begrippen een 15 minuten looptocht afleggen door een zandvlakte. Achteraf blijkt dit een dik half uur te zijn door een woestijn, maar ach “Altijd blijven lachen”. Na hier een paar uur te hebben vertoefd, zijn we weer via het strand terug gegaan de pond terug genomen en over Rainbowbeach terug in Noosa. Kortom het was weer een avontuur, en lieve vriendjes en vriendinnetjes tot de volgende keer maar weer!!

Liefs,

handtekening

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *