Brabants onderonsje op Vulcano Pacaya

Donderdag ben ik op ontdekkingstocht gegaan op de Vulcano Pacaya. Antigua is omringt door 3 vulkanen en is prachtig om te zien. Eén daarvan is de Pacaya en deze grote reus is nog wakker ook. We zijn om 2 uur in de middag vertrokken met 12 man in een klein minibusje waar er eigenlijk maar 8 in kunnen. Met de veiligheidsgordel in mijn achterste gedrukt en tegen de harige benen van mijn buurman was iedereen klaar om te gaan, richting de voet van de vulkaan (oké, ik lieg ongeveer op de helft). Van daaruit was het anderhalf uur lopen maar dan echt klimmen. Bij aankomst staan er denk ik wel 20 kleine jongens en meisjes die je een stok willen verkopen. En veel ondervoede paarden mocht je het niet redden onderweg.

IMG_0136 IMG_0146 IMG_0131 IMG_0115

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had bij het begin een stok gevonden dus had mijzelf daar 3 Quetzales bespaard (en een kind zijn inkomen afgenomen). Maar goed de weg ernaartoe was mij toch gezellig, bleken er toch een paar dolle Brabo´s te zitten die lui zitten overal. Op het hoogste gedeelte hebben we nog een paar marsmellows aan een stok geregen en boven de vulkaan gehangen. Terwijl het daar bloed heet was moesten we door de regen terug een lekkere modderboel en veel uitglijdwerk. Met onze schoenen bezaaid met paardenstront en modder moesten we weer het kleine busje in dit keer had mijn harige buurman de veiligheidsgordel in zijn achterste te pakken. Met loeiharde Guatemalteekse muziek scheurde we door de bergen terug naar Antigua. Later die avond hebben met alle huisgenootjes met een goeie liter cerveza even de avond geëvalueerd.

Terwijl ik dit nu schrijf zit ik in San Pedro bij een groot meer Lago de Atitlan maar daar snel meer over want de zon schijnt en mijn bikini roept en mijn handdoek kan niet wachten dat is 2 tegen 1 dus zij winnen.

Liefs,

handtekening

Related Posts

Ziekenvervoer Het meer der bedorven zielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares

Over mij

Hey daar, leuk dat je hier bent!

Mijn naam is Jasmijn Pols en als dromenjager, new born mom en reislustige avonturier deel ik mijn verhalen met jullie. Liefs,
Hey daar, leuk dat je hier bent!

Recente artikelen