Reisverhalen

El Salvador

Ben net terug van een weekje El Salvador, samen met de jongen die ik bij aankomst in Guatemala ontmoet heb (Luuk). Helaas viel het verblijf waar wij zaten wat tegen (Playa de Tunco), misschien omdat we zo verwend zijn met de stad Antigua in Guatemala die meer weg heeft van een westerse stad. Wij waren vaak de enige in ieder etablissement. En we werden vaak overduidelijk weggeveegd, de lichten werden gedoofd en kregen ongevraagd de rekening toegeschoven. Het was ons duidelijk, het is tenslotte winter hier!!

Maar het doet niet af van het land, het is er prachtig. Het strand is niet parelwit maar gitzwart en glinstert  in de zon. Het is er overladen (dat dan weer wel) met plaatselijke surfers vanwege de sterke golven. Ondanks het geringe aanbod van plaatselijke versnaperingen en ontspanning hebben Luuk en ik ons toch vermaakt, we weten nu niet alleen bijna alles van elkaar maar ook bijna alle staten van Amerika, het ABC met beroepen, eten en landen en 20 meisjesnamen met een S.

We zijn een keer of 3 naar de stad geweest in El Salvador, omdat we moesten pinnen en goederen inslaan aangezien de service het van zich liet afweten. De gastvrouw [lees: Ma flodder met een glimlach nog nepper dan de kunstbloemen bij de Xenos] wilde ons wel wegbrengen voor $10 voor een ritje van 10 minuten, wij waren het hier niet zo mee eens maar we moesten naar de stad om geld te pinnen.
Na even rondgelopen te hebben vertelde een vrouw dat je ook gewoon de Chickenbus kan nemen, dit kost je $0,25. Alleen omdat wij hiervoor in Guatemala hebben gezeten bekroop ons de angst. Een Chickenbus is een omgebouwde schoolbus uit Amerika en rijdt door heel Centraal-Amerika. Het principe is dat je langs de kant van de weg gaat staan en de bus stopt, want er zijn geen haltes je fluit als je eruit wilt en hebt daarvoor ongeveer 10 sec. Vaak is dit via de achteruitgang al rijdend. Er worden dagelijks overvallen gepleegd en moorden op deze schoolbussen in Guatemala met name onder lokale bevolking. Maar gelukkig hebben we het er heelhuids vanaf gebracht.
Op de foto die Luuk van mij heeft genomen, bespeur je toch de angst in mijn ogen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.