Reisverhalen

“Kan mij het schelen, ik heb vakantie!”

2 dagen, 4 vliegtuigen, 8 stewards en een paar zeeĆ«n verder ben ik er eindelijk. Alles verliep volgens plan met her en der wat strubbelingen maar bij iedere strubbeling dacht ik: “Kan mij het schelen, ik heb vakantie!”

Zo dacht ik dat op Frankfurt toen ik met 3 andere medepassagiers van hot naar her werd gestuurd om onze transfer vlucht te halen. ZwetendĀ zijn we het vliegtuig in gehold. De vluchten zelf waren niet gemakkelijk het was erg warm en ik zat iedere keer tussen mensen in, dat maakt het moeilijk om te slapen. Dus dat heb ik dan ook niet echt gedaan. Op mijn 3e vlucht zat ik tussen 2 mannen van 60+ uit Duitsland die op rondreis door AustraliĆ« gingen. Ze namen het ervan, rode wijn werd moeiteloos afgewisseld met whiskey enĀ hier en daar een wodka. Zij dachten waarschijnlijk ook “Kan mij het schelen, ik heb vakantie!” toen ik tijdens het eten ook een wijntje mee wilden doen lag Herman (zo heette een van de Duitsers) al lang en breed te slapen tegen mijn schouder de ander noemen we voor het gemak even Johan lag met zijn armen over elkaar op zijn tafeltje te snurken. Moet er grappig uit hebben gezien hoe ik af en toe over Johan’s rug klom om naar het toilet te gaan en de benen te strekken.

Het uitzicht uit het vliegtuig is prachtig ik kan mij zo goed voorstellen hoeĀ vroeger de eerste vliegtuigen hier overheen vlogen dat ze op slag verliefd raakten op dit land. Het water is turquoise blauw en het lijkt net of de schilder Bob Ross zijn fel blauwe kwasten heeft uitgespoeld in het water.

Eenmaal aangekomen moest ik door rijen van inspectie voor douane en bagage. De Efteling was er niks bij, rijen lang werden we heen en weerĀ geslingerd om door een meneer verdeeld te worden over de poortjes. Je snapt natuurlijk wel dat ik voorin het karretje ging!

Ik pakte snel een shuttlebusje die mij netjes heeft afgezet voor hetĀ hostel. Ik was echt kapot. Heb mijn spullen gedropt en ben een half uur lang onder de douche gestaan. Eenmaal terug in de kamer kreeg ik een warm welkom van een vrolijke Nieuw-Zeelandse dame die hier een weekje verblijft. We raakten aan de praat en voor ik het wist liep ik met haar naar de haven om daar even wat te drinken. Eenmaal daar sloten wij aan bij een groep die daar ook wat aan het drinken waren. Zit je dan nog geen 2 uur in het land mijn haren nog nat, 2 dagen geen slaap, “Duits” Ā bier te drinken in de avondzon in Nieuw-Zeeland. Maar weet je wat ik dacht “Kan mij het schelen, ik heb vakantie!”

Liefs,

handtekening

ps.

Eigen foto’s volgen. Ga zo met een van mijn nieuwe vrienden van gister wat toeristische dingen bekijken.

 

13 reacties

 • Anoniem

  Hey Jasmijn,

  Wat een leuke verhalen nu al! Geniet er maar heerlijk van maar dat komt denk ik wel goed. xx Mije

 • Yori

  Cool! Zie net op het nieuws dat er weer een Qantas vliegtuig in de problemen is geraakt, maar jij bent veilig aangekomen :-)! Geniet van je vakantie!!!!!!

  XXXX

 • Bart

  Hey Jasmijn!!

  Klinkt goed allemaal šŸ˜‰ Wat een avondturen he op zo’n lange reis! Hahah. Geniet er van!!

 • Jennifer

  Hey lieverd,

  Nou ben blij dat je veilig en heel aan bent gekomen. Je hebt in ieder geval vast je duitse taal bij kunnen spijkeren tussen de twee bierbuiken ; -). Mis je wel al hoor!

  Ga er maar heerlijk van genieten, veel zien, doen en nieuwe vrienden maken! en je weet het heh, het beste middel tegen de kater, gewoon dronken blijven ; – )! Maar neem aan dat je je boekje bij hebt.

  Dikke knuffel en kus Jennifer

 • Remi

  Prachtig om zo te kunnen genieten en te reizen, door reizen verbreed je immers je horizon van je denken…geniet er de komende periode van!

  zoen remi

 • Lotte

  Och lieverd dit had ik nou net even nodig om te lezen even ontsnappen uit de sleur…. ik heb vandaag gestofzuigd en oude kleding opgeruimd… wat een groot verschil maar nu geniet ik stiekum even met jou mee en als ik later groot ben ga ik ook daarheen met mn grote meiden mee hahahaha dikke kus

 • cobie

  Lief meisie,
  Wat een avonturen,en je bent nog maar net begonnen!!!!
  Geniet van alles wat op je pad komt en geef je ogen de kost.Je bent maar Ć©Ć©n keer jong en mooi dat je dat de rest van je leven meeneemt!! Ik mis je wel hoor in the house!!!
  smoeders.

 • babs

  jaaa daar is ze dan en daar gaat ze dan weer!! Wat vet hoor!
  geniet ervan girly!
  Hopelijk maak je zo elke keer weer nieuwe vrienden zodat je veel dingen samen kan doen en kan delen!

 • marianne

  Wat een lange reis meid. wij komen net terug uit egypte en 4,5 uur in het vliegtuig gezeten,vonden dat al lang!!!
  Geniet van je reis en ik ga je volgen!
  Nu ben ik bij jullie thuis, Gerrie is er en die wil knippen.
  Ik dacht zelf aan een Nieuw Zeelands coupe.Wat denk je zal me dat staan?Groet Marianne

 • ouwe brombeer

  leuk om je verhalen te lezen.
  ik ben trots op je en mis je nu al, want het is stil in huis maar wat kan jou het schelen,je hebt vakantie.