Bestemmingen

Keuzestress, welke babyfles is het beste?

Flessen in huis halen zonder baby

Als first-time-mom krijg je een hoop advies, gevraagd en ongevraagd. Dat resulteerde dat ik bijna niks meer durfde te vragen want er kwam dan zo’n propaganda mee van merken, methodes en lijfspreuken. Dat ik verzoop in goed bedoelde adviezen. Ik besloot dus zelf op onderzoek uit te gaan in de wereld van de babyflessen. Ik zette voor mijzelf alles op een rijtje en deel dit graag met jullie (lees: ook dit is propaganda mensen wordt wakker!) Mijn intentie was borstvoeding geven maar je weet nooit of dat volgens plan gaat.

Wat is de beste babyfles?

Daar ga je dus al. Er is een aanbod van heb ik jou daar dus hoe vind je nu de beste fles in dit alles? Het blijft lastig. Je wordt geacht allerlei flessen in huis te hebben voor je kindje is geboren. Hoe weet ik nu of mijn kind de Bossche mond heeft van zijn moeder of het trage slurpen van zijn vader? Ik denk dat je pas echt een goede keuze kunt maken als je daadwerkelijk weet wat de behoefte is van je baby. Tot die tijd doe je gewoon wat alle moeders doen, vertrouwen op je gevoel en denken met je portemonnee.

Kenmerken en technologie

Als ik zo snel even kijk, zijn er een hoop kenmerken die overeenkomen met elkaar. Zo worden complete tepels nagebootst om het drinkgemak te bevorderen en technologische revoluties geraadpleegd om buikkrampjes te voorkomen. Maar heeft het zin, of spelen ze met ons schuldgevoel als we voor een huismerk babyfles gaan? Ook goed om te weten, dat er verschillende spenen zijn voor verschillende fases. Van een kleine opening tot een speen speciaal geschikt voor pap.

Waar moet je opletten bij het kopen van babyflessen?

 • Kijk goed of de flessen BPA-vrij zijn.
  Dit is een chemische stof die vaak wordt gebruikt bij de verwerking van kunststof en kan vrijkomen bij het verwarmen en hergebruiken van de fles. Zou wat zijn als je bij de start al je kinderen vergiftigd. Dus even checken die handel.
 • Wees consequent
  Gaat je kindje naar een opvang of naar opa en oma en hebben zij andere flessen dan kan dit voor problemen zorgen. Sluit je aankoop hierop aan of geef een extra fles mee.
 • Grove knaken bieden geen garantie
  Je wilt het allerbeste maar dat betekent niet meteen het allerduurste. Laat je niet gek maken door design, prijzen of marketing. Je bent een goede moeder, de rest is bijzaak.
 • Schoon houden
  Het is belangrijk de flessen goed te steriliseren. Op het begin vaker dan naarmate ze ouder worden. Kijk of de speciale flessen ook goed schoon te houden zijn.
Merken BPA-
vrij
Anti-
koliek
Vorm Prijs Verkrijgbaar bij

Difrax S-fles
X X Fles heeft een S-vorm en spenen komen
in verschillende groottes
vanaf
€ 9,99
https://nl-nl.difrax.com/babyflessen.html

Philips Avent
X X De Natural heeft een speen in de vorm van
de tepel en de Classic biedt een reguliere
speen met extra grip
vanaf
€ 8,49
https://www.philips.nl/c-m-mo/babyflessen-en-spenen

Madela
X Vorm van de tepel, ontworpen door
borstvoeding specialisten. Goed in combinatie
met het geven van de borst.
vanaf
€16,95
https://www.medela.nl/borstvoeding/producten/moedermelk-voeden/calma

Dr. Brown
X X Fles in verschillende formaten verkrijgbaar
in 4 kleuren. Spenen verkrijgbaar van prematuur
model tot grote papspenen.
vanaf
€ 9,99
https://www.drbrowns.nl/dr-browns-flessen/?orderby=popularity
Kruidvat X Standaard fles, verkrijgbaar in verschillende
kleuren met meerdere spenen.
vanaf
€ 3,29
https://www.kruidvat.nl/baby-accessoires/flessen-flessenspenen
Etos X Fles met brede en smalle hals, verkrijgbaar
in verschillende kleuren met meerdere spenen.
Vanaf
€ 3,49
https://www.etos.nl/winkels/

Succes,