Bestemmingen

Meest gestelde vragen over een reis naar Amerika

The USA, the States, de Verenigde Staten, het land waar alles groter dan groots is, oftewel Amerika. Zo’n 50 staten samen vormen de VS zoals wij die kennen. Een enorm land dat geklemd zit tussen Mexico en Canada. Door het grote oppervlak is het een land van uitersten. Het staat bekend om zijn aanbod in grote nationale parken maar naast de prachtige natuur is er genoeg te beleven op cultureel en culinair gebied. Ga hotdogs proeven in New York, vlieg per helikopter over de Grand Canyon, gok je suf in Las Vegas of maak een prachtige trip langs de kustlijn van West-Amerika. Ik zet de meest gestelde vragen voor ene reis naar Amerika op een rijtje!

Algemene reisinformatie Amerika

Voertaal: Engels
Valuta: De Dollar zie actuele koers.
Tijdsverschil: Door de grootte van het land verschilt het tussen de 6 tot 11 uur, zie tijden.
Vliegduur: Seattle 10,5 uur, Miami 11,5 uur, Los Angeles 12,5 uur of New York ruim 8 uur.
Inwoneraantal: Ruim 323,1 miljoen!!
Hoofdstad: Washington DC.
Geloof: Overwegend christendom.
Nederlandse Ambassade: In Washington


Speciale feestdagen in Amerika

Feestdagen zijn natuurlijk altijd feest šŸ˜‰ maar kunnen voor veel ongemak zorgen als je er niet op voorbereid bent. Zo kunnen officiĆ«le instanties gesloten zijn en kan het in grote steden toenemen in drukte. Hieronder een overzicht van feestdagen in Amerika die nationaal worden gevierd:

Daarnaast zijn officiƫle instanties vaak gesloten op:

  • President’s Day (derde maandag in februari)
  • Columbus Day (tweede maandag in oktober)
  • Veterans Day (11 november)

Per staat zijn er nog “eigen” feestdagen die gevierd worden. Houd hier rekening mee als je op vakantie gaat.

 


Welke verzekering heb ik nodig voor Amerika?

Dat het verstandig is om te kijken of je de juiste verzekering hebt is een no-brainer. Kijk of je goed verzekerd bent bij je zorgverzekering en of je aanvullende verzekering nodig hebt met werelddekking als je extreme uitjes gaat maken is ook verstandig om dit even te vermelden. Je wilt niet voor onverwachte medische kosten opdraaien als je je teen lelijk openhaalt aan een rots in de Grand Canyon. Bereken je premie bij Tasman Verzekeringen

Heb je vaccinaties nodig voor Amerika?

De reguliere vakantieganger heeft geen vaccinaties nodig. Wel kan er Zika-virus voorkomen in delen van Florida en Texas. Zorg voor juiste bescherming tegen muggenbeten helemaal als je zwanger bent of op korte termijn zwanger wilt worden.

Top 5 bezienswaardigheden in Amerika?

1. “Start spreading the news, you’re leaving today…. New York, New York”
Met stip op nummer Ć©Ć©n staat ‘The City that never sleeps’ New York. Een ongekende bruisende stad die in menig filmsetting is verschenen. Breng een bezoekje aan Central Park, bevrijdingsbeeld, Broadway, Times Square, de wijk Soho of vele andere kenmerkende plekken in New York.

Voordelige vliegtickets New York >>

2. Bezoek de magische Grand Canyon
Een machtig staaltje natuurgeweld de Grand Canyon, een Calorado rivier die jarenlang zijn weg heeft gesleten (erosie) door het rode gesteente. Er zijn verschillende manieren om dit wereldwonder te aanschouwen. Je hebt de populaire zuidelijke kant (South Rim) en noordelijke kant (North Rim). Je kunt ook overnachten in het park of kiezen voor dag- of meerdaagse tours. Voor een meer avontuurlijke blik op dit natuurschoon? Kies dan voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon of de skywalk!

3. Gokken in Las Vegas
Deze oase die opdoemt vanuit de woestijn is meer dan alleen een drinkplaats. Vol met extravagante hotels, restaurants en casino’s is dit een plek om je ogen uit te kijken. Je houdt ervan of juist helemaal niet want het is een totaal andere wereld. Er schijnen zelfs geen klokken te zijn en het licht continue gedoofd zodat je echt de tijd vergeet. Er zijn talloze shows te bewonderen op de bekende strip. Kortom een ware sensatie om eens gezien te hebben.

Meer informatie >>

4. Route 66
Rijd een stuk op de bekendste weg de route 66. Officieel bestaat deze route niet maar maar het was een populaire weg van Chicago door het binnenland richting Californiƫ. Deze weg leidt je door afgelegen gebieden, langs ouderwetse diners en verlaten pompstations. Ontdek het prachtige natuurschoon van Amerika en door indianenreservaten.

5. Yosemite National Park

Een van de meest bezochte nationale parken is Yosemite National Park. Het afwisselende landschap met hoge bergen, gletsjers, watervallen, meren en bossen biedt op iedere hoek ene uniek uitzicht. Een geweldige plek voor wandelaar, klimmers of kampeerders.

Officiƫle website Yosemite National Park >>

Wat is de beste reistijd voor Amerika?

Gezien de grootte van het land is het belangrijk te bepalen welke staat of gebieden je wilt bezoeken om zo de beste reistijd te bepalen. Over het algemeen is de meest drukke periode in onze zomer.

Wat is het reisadvies voor Amerika?

Op dit moment is er geen bijzonder reisadvies. Blijf op de hoogte door de app van Het ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden voor het laatste reisadvies of check de website.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig voor Amerika?

Heb ik een visum nodig voor Amerika?

Als inwoner van Nederland of Belgiƫ val je onder het Visa Waiver Program. Dat betekent dat je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) dient aan te vragen. Dit betekent eigenlijk een reistoestemming om de Verenigde Staten in te mogen. Wil je niet verzeild raken in administratieve rompslomp dan kun je dit gemakkelijk aanvragen via esta-aanvragen.nl

Deze website is geheel in het Nederlands en je kunt gemakkelijk via iDEAL betalen. Je gegevens zijn beveiligd en ze bieden een transparante communicatie over de prijzen en hun handelswijze. Meer weten? Bekijk dan even hun filmpje hieronder.

Kan ik water uit de kraan drinken in Amerika?

Om het water in Amerika hoef je je geen zorgen te maken, dit is veilig om te drinken. Wel heeft het een andere smaak. Daarnaast is er altijd in winkels water voor hadden mocht je niet aan de smaak kunnen wennen.

Welke reisgidsen over Amerika zijn interessant?

Kan ik pinnen in Amerika?

Uiteraard kan dat. Vergeet niet je pas te activeren met werelddekking. Dit kan 24 uur duren voor dat geactiveerd is. In Amerika is het gebruikelijker om met een creditcard te betalen dan met een ‘debitcard’ of zoals wij het een betaalpas noemen. Houd wel rekening met extra transactiekosten bij het pinnen. Soms is het dan voordeliger om in 1 keer ene groter bedrag op te nemen.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Weetjes over Amerika

  • Een op de 3 mensen heeft overgewicht (obesitas)
  • De eerste pizzeria is 1905 in New York geopend.
  • Je auto mag rijden vanaf 16 jaar en drinken van 21 jaar.

Jasmijn Pols Reisadvies