Meest gestelde vragen over een reis naar Cambodja

Het prachtige Cambodja, een land met een rijke historie en prachtige natuur. In twee weken kun je alle hoogtepunten met gemak bezoeken. Vaak wordt Cambodja gecombineerd met andere landen in Zuidoost-Azië. Naast backpacken is Cambodja ook een mooi land om vrijwilligerswerk te doen. Kortom, ik zet de meest gestelde vragen op een rijtje met reisadvies over Cambodja en hoop je te overtuigen van een bezoekje naar dit unieke land!

Algemene informatie

Voertaal: De officiële taal in Cambodja is Khmer, daarnaast spreken ze ook een beetje Frans en Engels.
Valuta: De lokale valuta is de Cambodjaanse Riel (KHR) zie actuele koers.
Tijdsverschil: In de zomertijd is het 5 uur later en met de  wintertijd is het in Cambodja 6 uur later.
Vliegduur: Ongeveer 11 uur vliegen naar Cambodja.
Inwoneraantal: 14 miljoen inwoners.
Hoofdstad: Phnom-Penh
Geloof: Boeddhisme ongeveer 94% van de bevolking.
Ambassade: In Bangkok zit de dichtsbijzijde Nederlandse ambassade

Speciale feestdagen in Cambodja

Het meemaken van een feestdag in Cambodja tijdens je reis kan erg leuk zijn. Bedenk alleen wel dat rond het waterfestival of nieuwjaar erg druk is vooral in Phnom. Boek je hostel of guesthouse dan ook vooruit, het zal niet meevallen een slaapplek te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de nationale feestdagen:

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 7 januari – De dag van de Overwinning (op de Rode Khmer)
 • 14 t/m 16 april – HEt Khmer Nieuwjaar
 • 24 september – De dag van de Constitutie
 • 29 oktober – Kroningsdag
 • 9 november – Onafhankelijkheidsdag
 • 27, 28 en 29 november – Het waterfestival (Bon Om Thook)

Welke verzekering heb ik nodig voor Cambodja?

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten om problemen in het buitenland te voorkomen. De kans dat je met een slok op het water verkeerd het water induikt, of tijdens een ritje op een scooter een kuiltje vergeet te ontwijken is groot. Kijk goed of je een verzekering ook werelddekking geeft en waar je wel of niet voor verzekerd bent mocht er een probleem zijn in het buitenland.
TunaFish: hét reisbureau voor de wereldreiziger!

Heb je inentingen nodig voor Cambodja?

Voor een veilig verblijf kunnen er inentingen nodig zijn voor Cambodja. Sommige inentingen zijn verplicht bij een kort verblijf en andere worden aangeraden. Je kunt kiezen om je thuis te laten vaccineren en online een afspraak te maken maar je kunt ook eenvoudig een afspraak online maken op locatie in de buurt voor inentingen voor Cambodja. Daarnaast komen er in sommige gebieden Malaria voor dus laat je goed adviseren.
Reisadvies Vaccinatie Cambodja

Welke bezienswaardigheden zijn er in Cambodja?

 • Angor, oude stad waar verschillende tempelcomplexen te bewonderen zijn.
 • Siem Riep, bezoek dit gezellige stadje de toegangspoort tot de tempels.
 • Met de bamboetrein naar Battambang
 • Ontspan op Serendipity Beach in Sihanoukville
 • Bezoek de Killing Fields erg heftig maar helaas realiteit

Wat is de beste reistijd in Cambodja?

Cambodja heeft een droogseizoen van november t/m mei. Binnen dit seizoen zijn ook is er ook een ‘koele’ en hete periode. November tot februari zijn de ‘koelere’ maanden (25°C – 30°C) in Cambodja en van februari t/m mei is het een stuk warmer (boven 35°C).

Wat is het reisadvies voor Cambodja?

Is Cambodja eigenlijk veilig? Dat is een hele goede vraag. Op toeristische plekken waar veel toeristen zijn, kan het zijn dat er drugshandel plaatsvindt. Als je Amsterdam gewend bent is dat heel normaal en onschuldig, maar in Cambodja staan er zware straffen op. Voor zowel het gebruik of bezit van drugs. Dus negeer het vooral! In Cambodja net als in andere grote steden moet je zeker op drukke plaatsen oppassen voor zakkenrollers. Doe hiervan aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering. Voor het actuele reisadvies verwijs ik je door naar de website van de rijksoverheid.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig in Cambodja?

Er worden verschillende stopcontacten gebruikt. Door invloeden vanaf het westen kan het zijn dat je er geen nodig hebt al komt het voor dat er er gebruik wordt gemaakt van een type c stekker (zie afbeelding). Deze zijn al voor ene paar euro te koop, of een combinatiestekker met meerdere opties voor andere landen.

Stekker Cambodja

Heb ik een visum nodig voor Cambodja?

Om te backpacken in Cambodja heb je als Nederlander een visum nodig. Dit kan bij aankomst in Cambodja zelf, of via het reisbureau waar de reis geboekt maar ook zelf online. Via kesvisum.nl kun je heel gemakkelijk binnen 5 dagen een visum voor Cambodja aanvragen. Houd rekening met een paspoort wat minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Visum aanvragen Cambodja

Kan ik water uit de kraan drinken in Cambodja?

Het drinken van kraanwater in Cambodja is niet verstandig. Zelfs je tanden poetsen met kraanwater is niet aan te raden. Door de bacteriologische omstandigheden van het water wordt het eten van gewassen producten zoals salades in Cambodja ook afgeraden. Dezelfde geldt ook voor ijs dat gemaakt is van kraanwater. Koop daarom flessen water en zet ze naast de kraan als geheugensteuntje tijdens het tandenpoetsen.

Welke reisgidsen over Cambodja zijn interessant?

Kan ik pinnen in Cambodja?

Je kunt in grote steden overal pinnen, wel is het raadzaam om dit binnen bij een bank te doen vanuit veiligheid. Houd er ook rekening mee dat je niet te veel pint (stapel briefjes). In kleine dorpen zal het lastiger zijn om geld op te nemen. Zorg voor wisselgeld want fooi geven in Cambodja is gebruikelijk en is makkelijker met kleine briefjes.

Heb ik een klamboe nodig voor Cambodja?

Het is het overwegen waard een klamboe mee te nemen op reis. In sommige hotels worden op aanvraag muskietennetten aangeboden, of elektrische muggenverdrijvers. Ook hebben ze zogenaamde ‘mosquito-coil’, soort van groene wierook die de muggen moet verdrijven. Klamboe is ook raadzaam als je op doorreis bent. Smeer je goed in met Deet in de avond en kleed je bedekt om muggenaanvallen te voorkomen.

belangrijke producten voor zonvakantie Egypte

Weetjes over Cambodja

 • Je kunt vogelspin eten op de markt in Cambodja
 • Ze zijn gek op karaoke in Cambodja en je zult dus overal karaoke tentjes vinden en er is zelf een karaoke kanaal op tv.
 • Er zijn in Cambodja nog maar zo’n 500 olifanten in het wild de rest leeft in gevangenschap

Related Posts

Meest gestelde vragen over een vakantie naar Australië Meest gestelde vragen over een reis naar Singapore
0 shares

Over mij

Hey daar, leuk dat je hier bent!

Mijn naam is Jasmijn Pols en als dromenjager, new born mom en reislustige avonturier deel ik mijn verhalen met jullie. Liefs,
Hey daar, leuk dat je hier bent!

Recente artikelen