Bestemmingen

Meest gestelde vragen over een vakantie naar Duitsland

Lekker citytrippen naar Berlijn of een zomervakantie naar de Duitsland? Dan ga je een fantastische tijd tegemoet, want wat een prachtig land zo vlakbij om de hoek. Duitsland biedt een diversiteit aan vakantiemogelijkheden, van actief tot cultureel.

Algemene reisinformatie

Voertaal Duitsland: Duits.
Valuta in Duitsland: De Euro.
Tijdsverschil Duitsland: Hetzelfde als bij ons.
Vliegduur Duitsland: Ongeveer een uur naar de grote steden.
Inwoneraantal Duitsland: Bijna 82 miljoen.
Hoofdstad Duitsland: Berlijn.
Geloof in Duitsland: Protestants-christelijk en katholiek.
Ambassade in Duitsland: In Berlijn

Speciale feestdagen in Duitsland

Feestdagen in Duitsland sehr gem├╝tlich mee te maken tijdens een vakantie of bezoek, maar het kan het ook voor een hoop ellende zorgen. Bedenk dat het rond feestdagen erg druk kan zijn vooral in de grotere steden. Boek je hostel, hotel of airbnb woning dan ook ruim vooruit, het zal niet meevallen een slaapplek te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de nationale feestdagen:

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 6 januari – Driekoningen
 • Goede Vrijdag
 • Pasen
 • 1 mei – Dag van de Arbeid (Maifeiertag)
 • Hemelvaartsdag
 • Pinksteren
 • Corpus Christi
 • 15 augustus – Maria Tenhemelopneming (alleen in Bayern en Saarland)
 • 3 oktober – Dag van de Duitse Eenheid
 • 31 oktober – Reformationstag (alleen in Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt en Th├╝ringen)
 • 1 november – Allerheiligen
 • 25 en 26 december – Kerstmis

Welke verzekering heb ik nodig voor Duitsland?

Het is natuurlijk altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten om zo verzekerd te zijn bij ongevallen of ziekte in het buitenland. Mocht er iets gebeuren wil je het niet op je geweten hebben dat je niet goed verzekerd bent en voor hoge kosten komt te staan. Ontdek wat je moet weten om goed voorbereid op reis te gaan. Er zijn verschillende verzekeringen beschikbaar voor zowel Europa als wereldwijd. Kijk goed wat voor jou van toepassing is. Laat je niet gek maken en ‘oververzekeren’ maar gebruik je verstand en kijk en vergelijk.

Heb je inentingen nodig voor Duitsland?

Nee hoor, absoluut niet. Hetzelfde als in Nederland.

Top 5 bezienswaardigheden in Duitsland?

1. Zoo Berlin
Met stip op 1 staat de Berlijnse Dierentuin, Zoo Berlin! Al sinds 1844 bestaat deze dierentuin en biedt een scala aan meer dan 14.000 dieren. Waarschijnlijk ken je deze diertuin onbewust al van het schattige ijsbeertje Knut?

Tickets bestel je gemakkelijk hier >

2. Allianz Arena
Op de tweede plek meer een mannen trekpleister namelijk de Allianz Arena. Het voetbalstadion van FC Bayern in het noorden van M├╝nchen. Met zijn unieke uiterlijk en historie een leuke uitstap als je daar in de buurt bent. Je kunt het stadion iedere dag bezoeken, uitgesloten van wedstrijddagen.

Bekijk hier de mogelijkheden >

3. Slot Neuschwanstein
Waan je terug in de middeleeuwen in dit prachtige kasteel gelegen in het zuiden van Beieren, Slot Neuschwanstein. Dit prachtige sprookjes kasteel is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde gebouwen in Duitsland. Bezoek dan ook vooral de druipsteengrot die versierd is met kleurrijke verlichting.

4. Europa-park
Voor de thrillseekers is Europa-Park in Rust (vlakbij Freiburg) een ultiem dagje uit. Dit attractiepark is het grootste attractiepark in Duitsland sterker nog, het is groter dan Disneyland Parijs. Opgedeeld in verschillende thema’s, komt heel Europa aan bod. Bij het park kun je gemakkelijk overnachten en er een weekendje weg van maken.

5. Kerstmarkten

Mocht je rond de kerst in Duitsland zijn kun je op verschillende plekken je hart op halen in de kerstsferen. Duitsland biedt talloze kerstmarkten en kun je je onderdompelen in het kerstgevoel met gezellige kraampjes, kerstbomen en heerlijke gl├╝hwein.

Wat is de beste reistijd voor Duitsland?

Het hele jaar door is Duitsland een fijne bestemming afhankelijk van je wensen. Ga je voor een stedentrip dan is het zowel is dit in alle seizoenen goed te doen. Maar ook kun je terecht voor een wintersport, zonvakantie en een actieve wandelvakantie. Ben je meer een motormuis zijn er verschillende motorvakanties te boeken. Kortom een diversiteit in aanbod.

Wat is het reisadvies voor Duitsland?

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Duitsland.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig voor Duitsland?

Gewoon je eigen stekker is geen probleem.

Heb ik een visum nodig voor Duitsland?

Duitsland is onderdeel van Europa dus met een paspoort of geldig ID zit het helemaal goed.

Kan ik water uit de kraan drinken in Duitsland?

Jep, helemaal verantwoord.

Welke reisgidsen over Duitsland zijn interessant?

Kan ik pinnen in Duitsland?

Ja hoor overal kun je pinnen en geld opnemen. Houd wel rekening met het pinnen bij een vreemde bank dit is maar enkele keren per dag toegestaan.

Weetjes over Duitsland

 • De Duitsers zijn de grootste bierdrinkers ter wereld.
 • Duitsland heeft meer dan 20.000 kastelen van groot tot klein.
 • Er is een curryworst museum!

Jasmijn Pols Reisadvies