Bestemmingen

Meest gestelde vragen over een vakantie naar Engeland

Waarschijnlijk ken je Engeland vooral van de grote wereldstad Londen. Het biedt zoveel meer. Prachtige routes langs pittoreske dorpjes met een autovakantie of een stedentrip. Ondanks het vaak slechte weer blijft het een mooie plek voor een vakantie. Onderdeel van het Verenigd Koninkrijk biedt het een ruime historie en veel culturele trekpleisters.

Algemene reisinformatie Engeland

Voertaal: Engels
Valuta: Britse Pond zie actuele koers.
Tijdsverschil: 1 uur vroeger.
Vliegduur:
Ongeveer een uur.
Inwoneraantal: Ruim 53 miljoen.
Hoofdstad: Londen.
Geloof: Overwegend protestants.
Nederlandse Ambassade: In Londen.

Speciale feestdagen in Engeland

Al is het natuurlijk ontzettend leuk om feestdagen in een vakantieland mee te maken, al kan het ook voor problemen zorgen. Op nationale feestdagen kunnen veel overheidsinstellingen gesloten zijn en de drukte toenemen in hotels en hostels. Hieronder ene overzicht van de feestdagen in Engeland:

Welke verzekering heb ik nodig voor Engeland?

Het is goed om even te checken als je al verzekerd bent en hoe je verzekerd bent. Het kan namelijk zijn dat het nodig is om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dus even nakijken dus! Je wilt niet tegen problemen aanlopen in London baby 😉

Kortlopende Reisverzekering

Heb je vaccinaties nodig voor Engeland?

Nope, je hebt geen vaccinaties nodig voor een reis naar Engeland.

Top 3 bezienswaardigheden in Engeland?

1. Bezoekje aan Stonehenge
Over de hele wereld hebben zijn er op meerdere plekken cirkelvormig stenen gevonden waaronder ook in Stonehenge in het plaatsje Salisbury in Engeland. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waar de stenen voor dienden. Waar de een zegt dat het de stenen dienden als begraafplaats zegt de ander dat de Stonehenge een soort gezondheidscentrum is geweest.

2. Londen
De stad die het meest bekend en bezocht is in Engeland is natuurlijk Londen. En dat is niet zomaar. De stad Londen is een fantastische plek om te shoppen, theatershows te bezoeken en de vele ander trekpleisters te ontdekken zoals Buckingham Palace, de ‘Big Ben’, Covent Garden en Piccadilly Circus. Maar ook het aanbod aan musea is enorm zoals The National Gallery, Natural History Museum, het British Museum, Tate Britain en Tate Modern. En als klap op de vuurpijl de London Eye het enorme reuzenrad dat een prachtig uitzicht biedt over de deze metropool.

3. Windsor Castle
Breng een bezoekje aan het grootste en nog oudste bewoonde kasteel ter wereld, en de officiële residentie van de koningin. Dit kasteel is de favoriete plaats van de Koningin tijdens het weekend.

Bestel kaartjes voor Windsor Castle hier >>


4. Breng een bezoekje aan de dodelijkste tuin. (Pluk geen kruiden hier!!)

Wat is de beste reistijd voor Engeland?

Of je nu voor een actieve vakantie gaat, stedentrip of autovakantie in Engeland: op reis wil je goed weer. Nou is dat in Engeland ene dingetje 😉 De beste reistijd voor Engeland is mei en juni. De zomers zijn heel zelden echt heet en de winter is tamelijk zacht. Al zul je wel rekening moeten houden met kans op regenval. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland. Al is niks zeker, maar in mei en juni maak je een grote kans op een redelijke temperatuur.

Wat is het reisadvies voor Engeland?

Op dit moment is er geen bijzonder reisadvies. Blijf op de hoogte door de app van Het ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden voor het laatste reisadvies of check de website.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig voor Engeland?

Ja de stopcontacten wijken af van de Nederlandse modellen. Al zullen sommige hotels wel mogelijkheden hebben is het toch verstandig een reisstekker aan te schaffen. Koop er dan eentje met meerder mogelijkheden dan heb je die ook alvast.

Heb ik een visum nodig voor Engeland?

Met een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig voor Engeland.

Kan ik met de boot naar Engeland?

Ja hoor dat is een hele goed optie en nog leuk om te ervaren ook. Vanuit Hoek van Holland vertrekt er een ferry van Stenaline en vaar je naar Harwich. Een overtocht kan al vanaf € 69,00 met Stena Line inclusief auto.


Kan ik water uit de kraan drinken in Engeland?

Om het water in Engeland hoef je je geen zorgen te maken, dit is veilig om te drinken. Wel heeft het een andere smaak. Daarnaast zijn er altijd in winkels flesjes water te vinden, mocht je niet aan de smaak kunnen wennen.

Welke reisgidsen over Amerika zijn Engeland?

Kan ik pinnen in Engeland?

Uiteraard kan dat. Houd wel rekening met het feit dat Engeland geen lid is van de Eurozone, je betaalt er tenslotte met Britse ponden. Je kunt zelf van te voren of daar ter plekke euro’s wisselen, maar nog handiger is het om gewoon te pinnen in Engeland zelf. Er worden per transactie wel kosten berekend dus pin meteen een iets groter bedrag zodat je er even mee vooruit kunt.

Grappige weetjes over Engeland

  • Engelsen zijn verslaaf aan thee. Ze drinken meer thee dan de rest van de wereld (zo’n 20x meer dan Amerikanen!).
  • In Engeland brengt juist een zwarte kat geluk en moet je oppassen voor een witte kat die brengt ongeluk!
  • Engelse zijn echte sportfanaten (vooral het kijken ervan) in bijna ieder cafe zul je een tv aantreffen afgestemd op een sportkanaal.

Jasmijn Pols Reisadvies