Bestemmingen

Meest gestelde vragen over een reis door Nieuw-Zeeland

Reizen Nieuw-ZeelandGa je backpacken in Nieuw-Zeeland? Dan ga je een fantastische tijd tegemoet, want wat een prachtig land. De overweldigende natuur verandert voor je ogen. De mensen zijn gastvrij, warm en erg betrokken met de natuur. Door de Maori historie ook rijk cultureel erfgoed. Kortom zoveel te doen zoveel te zien. Ik geef je reisadvies voor Nieuw-Zeeland, laat ik maar snel beginnen. Have fun!

Algemene reisinformatie

Voertaal Nieuw-Zeeland: Engels en Maori zijn de officiƫle taal in Nieuw-Zeeland.
Valuta in Nieuw-Zeeland: De munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD)
Tijdsverschil Nieuw-Zeeland:Ā Tijdens onze zomertijd 10 uur later en 12 uur later in zomertijd.
Vliegduur Nieuw-Zeeland: Ongeveer 22 uur.
Inwoneraantal Nieuw-Zeeland: Bijna 4,5 miljoen.
Hoofdstad Nieuw-Zeeland: Wellington.
Geloof in Nieuw-Zeeland: Ongeveer 68%
Ambassade in Nieuw-Zeeland: In Bangkok zit een Nederlandse ambassade.

Speciale feestdagen in Nieuw-Zeeland

Feestdagen in Nieuw-Zeeland zijn erg tof om mee te maken tijdens je reis, maar het kan het ook voor vertraging zorgen. Bedenk dat het rond feestdagen erg druk kan zijn in de grote steden. Boek je hostel of guesthouse dan ook vooruit, het zal niet meevallen een slaapplek te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de nationale feestdagen:

 • 1 januari 2017 – Nieuwjaarsdag
 • 6 februari 2017 – Waitangi Day (Nationale feestdag)
 • Goede Vrijdag
 • Pasen
 • 25 april – ANZAC Day
 • 5 juni – Queen’s Birthday
 • 23 oktober 2017 – Labour Day
 • 25 december – Kerst

Welke verzekering heb ik nodig voor Nieuw-Zeeland?

Het is natuurlijk altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten om zo verzekerd te zijn bij ongevallen of ziekte in het buitenland. Mocht er iets gebeuren wil je het niet op je geweten hebben dat je niet goed verzekerd bent en voor hoge kosten komt te staan. Ontdek wat je moet weten om goed voorbereid op reis te gaan. Kijk of je een verzekering ook werelddekking geeft en waar je wel of niet voor verzekerd bent mocht er een probleem zijn in het buitenland.

Heb je inentingen nodig voor Nieuw-Zeeland?

Voor een veilig verblijf in het buitenland kunnen inentingen worden aangeraden. Nieuw-Zeeland verplicht geen inentingen of vaccinaties. Mocht je op doorreis zijn en van plan zijn een ander continent te bezoeken. Laat je dan goed adviseren. Maak een afspraak een specialist voor een persoonlijk advies.

Top 5 bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland?

 1. Maak de zware Tongariro Crossing in de Tongariro National Park
 2. Vang vuurvliegen in Waitomo cave en abseil 100 meter de grotten in.
 3. Ga bungy jumpen in Queenstown.
 4. Bezoek het vulkanisch stadje Rotorua (pas op: rotte eieren lucht).
 5. Maak een boottocht door het prachtige Bay of Islands.

Bay of islands

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland kent 2 klimaten voor het Noordereiland en het Zuidereiland. In het noorden regent het over het algemeen meer dan in het zuiden. De drukste periode is de Nieuw-Zeelandse zomer van december t/m februari. Maar ook in de winter is het prachtig en rustiger van mei t/m augustus.
Kijk dus even wat het slimste is om te reizen van noord naar zuid of andersom, afhankelijk van de reisperiode.

Wat is het reisadvies voor Nieuw-Zeeland?

Voor Nieuw-Zeeland geldt een positief reisadvies. Het is een zeer geschikt land voor de beginnende backpacker. Het land is helemaal ingericht voor deze toeristen. Voor een actueel reisadvies voor Nieuw-Zeeland bekijk dan de website van de rijksoverheid.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig voor Nieuw-Zeeland?

In Niuew-Zeeland gebruiken ze onderstaande stopcontacten en stekkers (zie afbeelding). Voor dit stopcontact heb je een verloopstekker nodig om je apparaten op te kunnen laden. Kies voor een enkele stekker of maak gebruik van wereldstekker met meerdere mogelijkheden, handig als je op doorreis bent.

Stekker nieuw-zeeland

Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Je hebt geen visum nodig voor Nieuw-Zeeland mits je een geldig Nederlands paspoort hebt die nog minstens 6 maanden geldig is. Dan krijg je een visum van 3 maanden. Wel moet je een retourticket kunnen laten zien en kunnen aantonen dat je genoeg financiƫle middelen hebt om daar te kunnen verblijven.

Kan ik water uit de kraan drinken in Nieuw-Zeeland?

Jep, helemaal verantwoord.

Welke reisgidsen over Nieuw-Zeeland zijn interessant?

Kan ik pinnen in Nieuw-Zeeland?

Je kunt in grote steden overal pinnen, wel is het raadzaam om dit binnen bij een bank te doen vanuit veiligheid. Houd er ook rekening mee dat je niet te veel pint (stapel briefjes) of juist te weinig vanwege de transactiekosten. Zorg voor genoeg wisselgeld want fooi geven in Nieuw-Zeeland is gebruikelijk en is een stuk gemakkelijker met kleine briefjes. In kleine dorpen zal het lastiger zijn om geld op te nemen. Om geld op te kunnen nemen in het buitenland heb je een zogenaamde wereldpas nodig. Een bankpas waar je wereldwijd mee kunt pinnen en voorzien is van een Maestro- of Cirrus-logo.

Heb ik een klamboe nodig voor Nieuw-Zeeland?

Nou het is wel een aanrader als je op plekken komt met sandflies. Die knakker zijn me toch een partij irritant en zodra je gaat krabben wordt de jeuk alleen maar ergens. Dus voor de steden is het niet nodig maar ga je meer richting de natuur is het echt wel een aanrader! Klamboe is ook raadzaam als je op doorreis bent.

Reisadvies Nieuw-Zeeland

Weetjes over Nieuw-Zeeland

 • Dat ze in Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de weg rijden. Links dus!
 • Wist je dat de Kiwi (geen fruit maar vogel) het nationale symbool is?
 • Dat er heel veel Nederlandse gezinnen vroeger geĆÆmmigreerd zijn naar Nieuw-Zeeland.
 • Dat je er alle natuurfenomenen wel tegenkomt. Duinen, strand, gletsjers, bergen, vulkanische grond etc.

Jasmijn Pols Reisadvies