100 dromen

#9 Nachtelijke picknick “Salzburger style”

Als klein meisje keek ik altijd met grote ogen naar de “Sound of Music”. Niet zo zeer vanwege de kleding die ze maakte uit gordijnen, al was dat zeker een knap staaltje naaikunst maar vanwege het onderstaande beeld.

Voor mij symboliseerde dat geluk samen delen, genieten van kneuterige lekkernijen met plastic gerei. En dat alles in de buitenlucht onder het genot van een vrolijk wijsje.

True-Life-Story-Of-Maria-Von-Trapp

Dat het ware verhaal achter deze film sterk geromantiseerd was en zelf gedeeltelijk gebaseerd op onwaarheden wist ik nog niet. Het schijnt zelfs zo te zijn dat het Amerikaanse verhaal niet heel veel overeenkomsten heeft met het echte verhaal van de Familie von Trapp. De Oostenrijkers kennen het verhaal niet eens meer terug. In werkelijkheid was moeder Agathe Whitehead al in 1922 overleden aan roodvonk en kwam Maria (in 1926) enkel in huis om de zieke oudste dochter, ook Maria genaamd te onderwijzen. Maar die preutse non liet ze er geen gras over groeien: een jaar later waren Maria en haar baas getrouwd, waarna ze samen nog eens drie kinderen kregen. Bam!

Lees ook: Andere dromen van mijn dromenlijst.

Omdat dit verhaal al eerder een andere wending kreeg dacht ik waarom niet nog wat elementen “opleuken” voor mijn eigen wens. Zo heb ik de kinderen von Trapp vervangen door 4 van andermans kinderen in de vorm van mijn vriendinnen, de setting in het berglandschap veranderd in een parkrijke omgeving, de ochtendgloren veranderd in een nachtelijk tijdstip en hebben we voor het goede fatsoen de gordijnen laten hangen. Kortom eigenlijk heb ik weer gedaan wat de Amerikanen al een tijd geleden hadden geflikt, namelijk een nieuw verhaal geschreven over een samengesteld gezin. Een gezin bestaande uit vijf meiden. Vijf meiden die één meisje een wereldavond hebben bezorgd door eventjes mee te dromen in haar herinnering.

Dank je wel meiden!
Liefs,

handtekening

PS. Blijft toch een gezellig tafereeltje niet? De enige snaar die wij die avond raakte was de gevoelige bij de hangjeugd omdat we geen lange vloeitjes bij ons hadden. Aan shag deed ons Maria niet hoor……(weet het slechte grap)

2 reacties