Meest gestelde vragen over een vakantie naar Thailand

Of je nu gaat voor een georganiseerde rondreis door Vietnam of op eigen houtje gaat backpacken door Vietnam. Het is een prachtige bestemming in Zuidoost-Azië en gemakkelijk te bereizen. De bevolking is vriendelijk en gastvrij. Het land kent vele contrasten van het Bergachtige noorden, hectische stadsleven tot aan de idyllische kustlijnen. Kortom Vietnam heeft veel te bieden. Ik geef reisinformatie over Vietnam zodat een reis boeken nog gemakkelijker wordt! Enjoy!

Algemene reisinformatie

Voertaal Vietnam: De officiële taal in Vietnamees
Valuta in Vietnam: De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese dong (VND)
Tijdsverschil Vietnam: Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later en in de wintertijd is het 6 uur later.
Vliegduur Vietnam: Ongeveer 12 uur.
Inwoneraantal Vietnam: Bijna 90 miljoen.
Hoofdstad Vietnam: Hanoi (Hà Nội).
Geloof in Vietnam: Er zijn vier grote geloofsstromen, het taoïsme, het confucianisme, het boeddhisme en het christendom.
Ambassade in Vietnam: In Bangkok zit een Nederlandse ambassade.

Speciale feestdagen in Vietnam

Feestdagen in Vietnam zijn erg tof om mee te maken tijdens je reis, maar het kan het ook voor vertraging zorgen. Bedenk dat het rond feestdagen erg druk kan zijn in de grote steden. Boek je hostel of guesthouse dan ook vooruit, het zal niet meevallen een slaapplek te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de nationale feestdagen:

 • ​1 jan- Nieuwjaarsdag
 • Variabel begin het jaar- Tet (Vietnamees nieuwjaar)
 • 30 april – Dag van de bevrijding
 • 1 mei – Dag van de Arbeid
 • 2 september – Onafhankelijkheidsdag

Welke verzekering heb ik nodig voor Vietnam?

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten om problemen in het buitenland te voorkomen. Mocht er iets gebeuren wil je het niet op je geweten hebben dat je niet goed verzekerd bent en voor hoge kosten komt te staan. Ontdek wat je moet weten om goed voorbereid op reis te gaan. Kijk of je een verzekering ook werelddekking geeft en waar je wel of niet voor verzekerd bent mocht er een probleem zijn in het buitenland.

Heb je inentingen nodig voor Vietnam?

Voor een veilig verblijf in het buitenland kunnen inentingen worden aangeraden. Vietnam verplicht geen inentingen of vaccinaties. Alleen als je 7 als je in de zeven dagen voordat je Vietnam binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Toch is het niet aan te raden om zonder inentingen op reis te gaan, omdat de kans op tropische virussen en infecties een stuk hoger is dan in Nederland. Maak een afspraak een specialist voor een persoonlijk advies.

Top 5 bezienswaardigheden in Vietnam?

 1. Maak een boottocht door het prachtige Halong Bay.
 2. Laat kleding maken in Hoi An en bezoek de Japanse brug.
 3. Bezoek de bergstammen in Sapa.
 4. Duik de Cu Chi Tunnels in en ervaar hoe mensen daar leefde.
 5. Ervaar het hectische Ho Chi Minhstad, of Saigon zoals ze het vroeger noemde.
 6. Komt tot rust aan de kust in Phu Quoc of Mui Ne.
 7. Ontdek de Mekong Delta en de drijvende markt.

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

Vietnam kent 3 verschillende klimaatgebieden: Het noorden, de centrale kust, het zuiden gecombineerd met de centrale hooglanden.

 • Het noorden: De beste maanden om te reizen zijn oktober t/m december. Het is dan zonnig, droog en niet te warm.
 • De centrale kust: De beste maanden om te reizen zijn maart t/m juni. Dan is het droge seizoen en het tyfoonseizoen is dan nog niet begonnen.
 • Het zuiden en centrale hooglanden: De beste maanden om hier te reizen zijn december t/m april, want dan is het droog.

Kijk dus even wat het slimste is om te reizen van noord naar zuid of andersom, afhankelijk van de reisperiode.

Wat is het reisadvies voor Vietnam?

Is Vietnam veilig om doorheen te reizen? Is er een veilig reisadvies voor Vietnam. Ja! Absoluut. Met jaarlijks miljoenen toeristen die naar Vietnam reizen is het toerisme enorm belangrijk. De Vietnamezen doen dan ook erg hun best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Houd rekening met de gebruiken en respecteer de tradities van de bevolking. Loop ook niet te zwaaien met kostbaarheden om zo zakkenrollen te voorkomen. Voor een actueel reisadvies voor Vietnam bekijk dan de website van de rijksoverheid.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig voor Vietnam?

Je hebt een verloopstekker nodig om je apparaten op te kunnen laden. In Thailand hebben ze andere stopcontacten dan in nederland. Zie onderstaande afbeeldingen. Kies voor een enkele stekker of maak gebruik van wereldstekker met meerdere mogelijkheden.

Stekker thailand

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Met een paspoort wat nog 6 maanden geldig is heb je voor een verblijf van maximaal 30 dagen geen visum nodig. Kom je over land binnen dan mag je maximaal 14 dagen blijven. Denk ook aan een retourticket of een doorreis ticket nodig. Langer blijven vraag dan simpel online een visum aan via kesvisum.nl

Kan ik water uit de kraan drinken in Thailand?

Water uit de kraan drinken in Thailand is niet veilig. Kies daarom voor flessen water, ook bij het tandenpoetsen. Waterflessen zijn overal te koop in kiosken, supermarkten en bij straatverkopers. Van 1 liter tot groter. Let wel op of de dop niet eerder geopend is.

Welke reisgidsen over Thailand zijn interessant?

Kan ik pinnen in Thailand?

Je kunt in grote steden overal pinnen, wel is het raadzaam om dit binnen bij een bank te doen vanuit veiligheid. Houd er ook rekening mee dat je niet te veel pint (stapel briefjes). Zorg voor wisselgeld want fooi geven in Thailand is gebruikelijk en is een stuk gemakkelijker met kleine briefjes. In kleine dorpen zal het lastiger zijn om geld op te nemen. Om geld op te kunnen nemen in het buitenland heb je een zogenaamde wereldpas nodig. Een bankpas waar je wereldwijd mee kunt pinnen en voorzien is van een Maestro- of Cirrus-logo.

Heb ik een klamboe nodig voor Thailand?

Op de meest idyllische plekken aan het strand komen helaas ook muggen voor. De beste manier om muggenbeten te voorkomen zijn, ’s avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en een klamboe gebruiken. In hotels met airco zal een klamboe meestal niet nodig zijn. In sommige lodges of hostels wel. Je kunt klamboes kopen die geïmpregneerd zijn met een muskietendodend middel. Het is ook handig om iets bij je te hebben waarmee je de klamboe kunt ophangen. Klamboe is ook raadzaam als je op doorreis bent.

Weetjes over Thailand

 • In Thailand vind je de grootste gouden Boedha.
 • Het Thaise alfabet heeft meer letters dan bij ons, het heeft 32 klinkers en 44 medeklinkers.
 • Afdingen is normaal, sterker nog raar als je het niet doet.

Jasmijn Pols Reisadvies

Related Posts

Meest gestelde vragen over een reis naar Singapore Meest gestelde vragen over een reis door Vietnam
0 shares

Over mij

Hey daar, leuk dat je hier bent!

Mijn naam is Jasmijn Pols en als dromenjager, new born mom en reislustige avonturier deel ik mijn verhalen met jullie. Liefs,
Hey daar, leuk dat je hier bent!

Recente artikelen