Bestemmingen

Meest gestelde vragen over een reis naar Singapore

Singapore is een welvarend klein landje in zuidoost Aziƫ. Eigenlijk is er sprake van een stadstaat, want buiten de stad zijn er geen andere dorpen of steden. Singapore is een veel gebruikte tussenstop voor verdere reizen naar Aziƫ. In deze smeltkroes van culturen is er genoeg te doen en te zien en een aangename plek om enkele dagen te vertoeven. Ik zet alle Singapore reisinformatie op een rij zodat het boeken van een reis naar dit hyper moderne Singapore nog gemakkelijk wordt! Veel leesplezier!

Algemene reisinformatie Singapore

Voertaal: Singapore kent 4 talen: Maleis, Engels, Tamil en Chinees. Iedereen spreekt vrijwel Engels.
Valuta: In Singapore betaald men met de Singaporese dollar, actuele wisselkoers.
Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het 7 uur later dan in Nederland, in de zomertijd is het tijdsverschil 6 uur.
Vliegduur: Ongeveer 12 uur vliegen naar Singapore.
Inwoneraantal: Bijna 5,3 miljoen!
Hoofdstad: Singapore
Geloof: Je vindt wel meer dan 5 religies (erkend) in Singapore. Boeddhisme, christendom, islam, taoĆÆsme en hindoeĆÆsme zijn de grootste groepen.
Ambassade: In Singapore zit een Nederlandse ambassade.

Speciale feestdagen in Singapore

Al zijn feestdagen geweldig om mee te maken tijdens je reis, kan het ook voor flink wat vertraging zorgen. Bedenk dat rondom feestdagen het erg druk kan zijn, met name in de grote steden. Boek je verblijf dan ook vooruit, het zal niet meevallen een slaapplek te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de nationale feestdagen:

 • 1 Januari – Nieuwjaarsdag
 • 1 mei – Dag van de Arbeid
 • 9 augustus – Nationale Dag
 • 11 november – Divali
 • Ā 25 december – Kerstmis

Variabele feestdagen

 • variabel – Chinees Nieuwjaar
 • variabel – Goede Vrijdag en Pasen
 • variabel – Vesak
 • variabel – Hari Raya Puasa variabel – Hari Raya Haji

Welke verzekering heb ik nodig voor Singapore?

Het blijft altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten zodat je problemen tijdens problemen in het buitenland kunt voorkomen. Je wil het niet op je geweten hebben dat je niet goed verzekerd bent en zo voor hoge kosten komt te staan. Kijk goed of je een verzekering ook werelddekking biedt en waar je wel of niet voor verzekerd bent mocht er een probleem zijn in het buitenland.
goed verzekerd op reis

Heb je inentingen nodig voor Singapore?

Voor een veilig verblijf in het buitenland kunnen inentingen nodig zijn. Er worden voor Singapore geen inentingen aanbevolen bij een kort verblijf. Ook zijn er geen vaccinaties verplicht voor Singapore tenzij je net ervoor in land bent geweest waar de gele koorts actief is. Bij een verblijf langer dan drie maanden wordt voor Singapore hepatitis B inenting aangeraden.
vaccinaties singapore

Top 5 bezienswaardigheden in Singapore?

1. Maak een rondvaart over de Singapore River.
Door een boottocht te maken door het prachtige Singapore over de Singapore River krijg je een unieke kijk in de rijke architectuur vanaf het water. Je kunt een boottocht overdag maken en zo een duidelijk beeld krijgen van de stad of ga voor de romantiek bij het avondlicht en tel de lichtjes van de stad.

2. Bezoek Little India en ontdek de geuren en kleuren van India in het klein.
Het kleine stukje Singapore wat nog authentiek is gebleven. Little India is een wijk in Singapore waar je kleine straatjes vindt met heerlijke geuren van kraampjes met eten en de rumoerigheid van diverse winkeltjes en kleine marktjes.

3. Zwem in de infinity pool.
Het Marina Bay Sands Hotel is een indrukwekkend gebouw in de vorm van een schip met ene hoogte van wel 340 meter. Het unieke van dit hotel is het zwembad dat bovenop het hotel is gemaakt met een uitzicht over Singapore waar je eindeloos naar kunt kijken. Het hotel is wel enorm prijzig en het zwembad is alleen toegankelijk voor hotelgasten…..

 1. Ga een rondje in het Singapore Flyer reuzenrad.
 2. Shop till drop op Orchid Road
Infinity pool Singapore Marina

Wat is de beste reistijd voor Singapore?

De beste reistijd voor Singapore zijn in de maanden februari tot en met oktober. In de maanden juni en juli regent het vrij weinig en zijn er minder Aziatische toeristen in Singapore. Als je de keuze hebt, kies dan voor de maanden juni en juli. Van november tot en met januari is het regenseizoen, dan regent het meer dan normaal.

Wat is het reisadvies voor Singapore?

Is Singapore veilig? Singapore behoort zonder enige twijfel tot de meest veilige landen ter wereld. Door de hoge straffen en opĀ  misdaad zorgen voor een relatief veilige samenleving. Ook voor vrouw alleen is het geen probleem. In IndonesiĆ« geldt net als in andere grote steden dat je zeker op drukke plaatsen moet oppassen voor zakkenrollers. Doe hiervan aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering. In begin januari 2016 was het Zika virus actief. Voor het actuele reisadvies verwijs ik je door naar de website van de rijksoverheid.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig in Singapore?

Je hebt geen verloopstekker nodig voor Singapore. Ze gebruiken dezelfde stopcontacten (zie afbeelding). Ben je op doorreis is het wel slim om voor de overige landen een wereldstekker aan te schaffen waarin meerdere opties zitten verwerkt.

stekker Indonesiƫ

Heb ik een visum nodig voor Singapore?

Voor een reis naar Singapore heb je een geldig paspoort nodig bij aankomst die tenminste 6 maanden geldig is. Met een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig. Je krijgt een stempel in je paspoort om het land in te reizen waarmee je maximaal 90 dagen in Singapore kunt verblijven.

Kan ik water uit de kraan drinken in Singapore?

Het leidingwater in Singapore is zonder gevaar voor de gezondheid te drinken. Al zegt dat niks over de smaak. Veel mensen kiezen er daarom voor om water uit flessen te drinken in plaats van de kraan. Flessen water zijn overal te koop in kiosken, supermarkten en bij straatverkopers.

Welke reisgidsen over Singapore zijn interessant?

Kan ik pinnen in Singapore?

Je kunt in grote steden overal pinnen, wel is het raadzaam om dit binnen bij een bank te doen vanuit veiligheid. Houd er ook rekening mee dat je niet te veel pint (stapel briefjes). In kleine dorpen zal het lastiger zijn om geld op te nemen. Om geld op te kunnen nemen in het buitenland heb je een zogenaamde wereldpas nodig. Een bankpas waar je wereldwijd mee kunt pinnen, is voorzien van een Maestro- of Cirrus-logo.

Heb ik een klamboe nodig voor Singapore?

De beste manier om muggenbeten te voorkomen zijn, ā€™s avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en een klamboe gebruiken. In hotels met airco zal een klamboe meestal niet nodig zijn. In sommige lodges of hostels wel. Je kunt klamboes kopen die geĆÆmpregneerd zijn met een muskietendodend middel. Het is ook handig om iets bij je te hebben waarmee je de klamboe kunt ophangen. Klamboe is ook raadzaam als je op doorreis bent.

Weetjes over Singapore

 • Singapore Airport is een wahalla voor reizigers. Ik vond het een waar genoegen er een douche en een massage te nemen om de overstap fijner te laten verlopen.
 • In Singapore delen ze snel boetes uit. Ook bestaan er nog lijfstraffen al worden die niet echt meer ingezet. Verboden waar een grote straffen op staan zijn, het bezit van drugs, hebben van pornoblaadjes of het vervuilen van de straat.
 • De MC Donalds is 24 uur open in Singapore.

Jasmijn Pols Reisadvies