Reizen met kinderen

Vakantie naar Dubai met baby. Wel of niet doen?

Voordat ik moeder werd was ik altijd bezig met het plannen van mijn volgende vakantie of reis. Ik zei altijd dat ik zou blijven reizen ondanks dat ik moeder werd. En daar ben ik nog steeds van overtuigd al vraagt het wel om wat aanpassingen en planning. In dit artikel wil ik je meegeven hoe wij onze vakantie naar Dubai met baby hebben ervaren en of de Verenigde Arabische Emiraten een goede vakantiebestemming is met een baby.

Vlucht boeken naar Dubai met Baby

Onze vakantie naar Dubai was voor ons een bezoekje aan vrienden die daar naartoe zijn geëmigreerd. Zij gaven ons de tip om te kiezen voor de vluchtmaatschappij Emirates zij zouden erg kindvriendelijk zijn. Onze zoon was toen 3 maanden en bij het boeken wordt er dan automatisch een bassinet gereserveerd voor hem. Een bassinet is een soort mand die bevestigd is aan de muur waarin ene baby kan slapen. Om hier zeker van te zijn belde ik voor bevestiging. Het kan namelijk zijn dat er meer kinderen vliegen van die leeftijd en er niet voldoende bassinets aanwezig zijn. Gelukkig was dit niet het geval. Onze incheck ging soepel en ook mochten we melkpoeder en warm water meenemen door de controle. Ik nam voor de zekerheid 2 poedertorens mee en wat flesjes water.

Dubai vakantie met baby vliegen

Vliegen met baby van 3 maanden naar Dubai

We mochten tot aan de gate onze kinderwagen meenemen. Ze zien de maxicosy en onderstel van kinderwagen als 2 losse items. Gezien we afhankelijk zijn van de maxicosy vanwege het vervoer in Dubai besloten we alleen de maxicosy mee te nemen en voor voldoende rustmomenten te zorgen vanwege zijn rug.

De kinderwagen en de maxicosy gaan in een grote plastic zak die je krijgt bij het inchecken. Op dat moment is het handig om een draagzak te hebben zodat je je handen vrij hebt mocht het boarden lang op zich wachten. Gelukkig was dat bij ons niet het geval want kinderen krijgen voorrang en je mag als een van de eersten aan boord.

Dat Emirates een kindvriendelijk maatschappij is, zijn wij het helemaal mee eens. Het personeel is zo lief en attent. Ze hebben zelf voeding aan boord en helpen je bij het opbergen van je spullen als je je kindje vast hebt. Sterker nog bij ons waren ze aan het strijden wij onze zoon Tibbe vast mocht houden want dat wilde ze allemaal.

De bassinet wordt pas geplaatst als je opgestegen bent. Daarvoor krijg je ene extra gordel die je om je kindje kunt klikken en bevestigen aan je eigen gordel. Goed om te weten is dat als er turbulentie is je verplicht bent je kindje uit de bassinet te halen en weer in de gordel te bevestigen in verband met de veiligheid.

Beste reistijd en temperatuur voor Dubai

Een te hoge temperatuur of luchtvochtigheid is nooit goed voor je baby. Het is goed te weten wanneer je dan het beste kunt gaan. Besef wel dat de lokale bevolking de airco’s goed opstoken dus dat kou en hitte zich geregeld afwisselen. Wij namen dan ook altijd een zonnedoek en een dekentje mee om zo de heftige temperatuurschommeling tegen te gaan. De meest aangename temperaturen zijn in het voor- en naseizoen. Deze schommelen tussen de 24 en 30 graden. Hoog zomer is het zeer onaangenaam voor ieder mens laat staan voor een baby.

Dubai vakantie met baby temperatuur

 

Ideale reisaccessoires voor vakantie met baby

Handige tips op een rijtje

  • Reserveer een bassinet bij de vluchtmaatschappij.
  • Neem een draagzak mee voor het boarden.
  • Neem zwemluiers mee deze zijn enorm duur in de supermarkt.
  • Zorg dat je zowel een zonnedoek (dunne luchtige sjaal) hebt en een dekentje.
  • Er is voldoende babyvoeding in de supermarkt te verkrijgen, scheelt kofferinhoud.
  • Geef een flesje tijdens het opstijgen voor de oortjes.
  • Leng de melkvoeding extra aan met wat water tegen uitdroging als het heel heet is.
  • Je kunt de Burj Khalifa van te voren boeken scheelt wachttijd. Wij mochten de kinderwagen niet meenemen en krijgen ene draagzak te leen.

Liefs,

Bekijk ook mijn andere reistips voor diverse bestemmingen >>