Reisverhalen

Whitsunday’s

Verrimpel!! Wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt. Alweer een ruime week geleden zijn we rechtstreeks de bounty reclame ingevaren. Alleen dit keer zonder de chocolade versnapering. Maar dat maakte de 3-daagse zeiltocht niet minder lekker. We gingen op een zeiltocht van je raad het nooit 3 dagen, rond de Whitsunday’s dit is voor de niet oplettende kijkers een eilandengroep op de Great Barrier Reef. Dus veel koraal en tropische vissen. Het begon natuurlijk zoals het altijd begint bij het begin en dat is dag 1. Die dag begon vroeg maar een vroeg begin kan niet vroeg genoeg beginnen als het leid naar iets verschrikkelijk moois. Dus wij, vroege vogels waren ons nestje uitgekomen en strekte onze vleugels eens goed uit. Natuurlijk niet wetende dat ons nieuwe nestje, een kippenhok was van 31 man. (Dit zonder bemanning meegeteld).

Enfin, toen iedereen er was, werd onze portemonnee waar ondertussen de slijtage plekken inzitten van het vele ritswerk nog wat harder leeg geklopt. We moesten een tax betalen om de Great Barrier Reef op te gaan oké iedere goed verzonnen smoes kan ik waarderen en wil daar best een fooi voor geven dus deed hier dan ook vrolijk mee. Toen we ook ijsgeld moesten betalen om ons drank (gezamenlijk bier, wat nog een knelpunt ging vormen gedurende de trip) koud te houden. Je raad het al, weer ritswerk. Om een kort verhaal nog iets langer te maken, wij allemaal die boot op ieder zijn eigen plekje. De mannen, erg slim bedacht zo dicht mogelijk bij de bierkist en de vrouwen voor op dek.

Na veel ritswerk dacht ik mijn portemonnee een pauze te gunnen dus heb ik besloten de rits gewoon open te laten staan. Dit keer moesten we Stingersuits betalen. Omdat in het noorden van Australië in dit seizoen veel kwallen zitten is het een goede zet om zo’n pakkie aan te schaffen. Na iedereen zijn pakkie had, werd het anker gelicht en er kwam beweging in de vloot. Zoals een echte matroos had ik mijn zeeziekpillen al voor het ontbijt naar binnen gespoeld. Gelukkig nergens last van gehad. Deze dag hebben we lekker gevaren tot een uur of 4. Aangemeerd op Long Island onze slaapplek. ’s Avonds gegeten op de boot nog wat gedronken en een vroeg eind aan het vroege begin gemaakt. De volgende dag werd ik wakker gestoken door de huismug en was meteen in een goed humeur. Vandaag gingen we de hele dag varen. Met Captain Bluey aan het stuur had ik die morgen ter voorbereiding een extra dosis genomen. De hele dag genoten van het weer en de prachtige omgeving en ook nog eventjes voor de afwisseling met onze dikke konten in een donut laten zakken en achter de boot aan geslingerd. Deze dag werd geëindigd in de kroeg op Long Island en geheel op z’n Koreaans afgesloten met een potje karaoke!!

Dag 3 was een halve dag, deze dag heerlijk gesnorkeld in mijn vertrouwde Stingersuit en de rest van de dag met de afdruk van de snorkel nog in mijn hoofd op de boot gelegen. De avond af gesloten met alle mensen van de boot in een kroeg in Airlie Beach ons opstap punt. Die avond kreeg ik buikpijn, buikpijn aan de gedachte dat het dadelijk al weer voorbij is. Tijd gaat zo snel, dat ik bijna zou vergeten om te genieten.

Liefs,

handtekening

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.