Reisverhalen

Ze heet Ester.

Ze heet Ester.
Dat is het eerste wat ik zag toen ik de bijlage opende in de e-mail van het gastgezin. Even zak ik terug in mijn bureaustoel. Ester zonder h. Wie is ze?

Al twee jaar ben ik bezig met het plannen van mijn reis waarvan Buenos Aires een groot onderdeel is. Een week lang zal ik bij haar slapen, aanschuiven aan haar eettafel voor het ontbijt en de borden in de keuken zetten na het eten, dat allemaal bij Ester zonder h. Langzaam scroll ik naar beneden en lees verder.

Ze houdt van schilderen en is ruim in de zestig. Oh hemeltje lief het is een bejaarde kunstenares, ik heb kunstacademie gedaan ik voel een band! Vooruit…ik neem het terug. Ik draaf door. Ik scroll verder.
Ze luistert graag muziek in haar vrije tijd. Iedereen luistert muziek, stomme zin. Ik scroll verder.

Je zult je veilig voelen in haar huis, ze heeft twee vogels. Oké nu ben ik het kwijt, wat voor vogels zijn dat?! Twee Duitse herder papegaaien? Of Pitbull kanaries genaamd Paco en Taco die bij ongevraagd entree aan de haal gaan met je oogbollen? Focus, Jasmijn. Ik scroll verder.

Exspanish_1

Haar appartement is gevestigd in Villa Crespo ergens in een complex op de vierde verdieping. Het is een gemoedelijke familiewijk in een culinaire buurt, vlakbij de populaire wijk Palermo. Zo’n 25 minuten met de metro en ik sta op mijn Spaanse talenschool. Even krijg ik de drang om het adres op te zoeken via Streetview. Ik onderdruk de nieuwsgierigheid en besluit het niet te doen.

Ik ben uitgescrold en bereik het laatste gedeelte van de brief: De Huisregels.

Zachtjes lees ik ze op en evalueer meteen de impact van de regels.

  • Geen misbruik van drank in het huis. Wat verstaan ze onder misbruik?
  • Gebruik van drugs is illegaal. Lijkt me logisch.
  • Nachtelijke gasten zijn niet toegestaan. Geldt dan ook voor Ester!
  • Niet stiekem bellen met de huistelefoon. Bagger.
  • WIFI aanwezig. Halleluja!

Exspanish_2

Ineens vraag ik me af of zij dan ook een korte tekst krijgt over mij. En hoe die eruit zou zien?

Jasmijn 31 jaar, luistert graag naar muziek in haar vrije tijd. Iedereen luistert muziek, stomme zin.
Zij heeft zelf geen huisdieren maar haar vriend heeft wel een albino wurgslang. Klinkt raar doe maar niet.
Ze is een gepassioneerde reiziger en nieuwsgierig naar de Argentijnse cultuur en leefgewoonten.
Spreekt gebrekkig Spaans maar kan uitstekend doen alsof.

Ester, Paco en Taco ik zie jullie snel.
Hasta luego!

handtekening

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *