100 dromen

#31 Champagne sabreren

Men neme een joekel van een zwaard (Lees: Sabel) en een flesje gevuld met woeste bubbels. Dit is alles wat je nodig hebt, los van een goede hand en oog coördinatie en een beetje lef. Al jaren droom ik ervan om te leren sabreren omdat dit er zo gaaf uitziet en wie wil er nu niet heldhaftig met een zwaard rondzwaaien om vervolgens met kracht de kop eraf te slaan.

Zo dacht ook ons Napoleon ook al was het een kleine man hij hield van zijn glaasje prik.  De beste man dronk Champagne als boerenmelk en nam altijd een glaasje op de overwinning maar draaide zijn hand ook niet om voor een “Losers” proost.

Toen onze kleine “Bonaparte” een blauwtje liep bij een Russische madam heeft hij uit woede de gehele Champagne voorraad kort gemaakt inclusief een groot aantal Russische knakkers. Hier schijnt ook de eerste sabel getrokken te zijn met als doel de fleskop eraf te meppen.

Lees ook: Andere dromen van mijn dromenlijst.

Mijn lieve vriendinnetje Renske is al een tijd bekend met het fenomeen sabreren en wilde mij dit graag bijbrengen. Gewapend met 2 flessen Prosecco en een joekel van een zwaard kwam ze mijn nieuwe huisje bewonderen. En om het huis in te wijden hebben wij met grof geweld de kurken laten ploppen. Zie hieronder het resultaat!

Liefs,

handtekening

Eén reactie

  • Hoi Jasmijn

    Fantastisch filmpje. Hoe stralend kun je zijn na zo een fantastisch geslaagde aktie.
    Heel veel geluk in je nieuwe appartement en tot ziens, ergens, onderweg.
    Groetjes Leo en Gerry