100 dromen

#70 Paardenrennen

Als groot fan van van de kamelenrace op de kermis leek het mij een geweldig gevoel om daadwerkelijk een echte race mee te maken en die natuurlijk te winnen.  

Maar voor het sfeertje hebben we de Noord-Afrikaanse bultrug vervangen voor een Westers edel dier. Mijn nichtje Lotte had het perfecte verjaardagscadeau voor mij bedacht namelijk naar Duindigt om daar op de paarden te wedden. Iets wat ze zelf ook super leuk vond om eens mee te maken en dit stond ook nog eens op mijn lijstje!

Dus vorige week zondag was het dan zover, we vertrokken richting Wassenaar om daar stinkend rijk te worden! Samen met haar meiden Nora en Jade als fanatieke supporters waren we er helemaal klaar voor. En het begon al goed vanwege de laatste racedag dit jaar was de toegang gratis en kregen we een rondleiding. Er werd verteld over de gewichtsklasse van de pikeurs (die knakkers in die karretjes erachter), dat sommige volwassen mannen meededen vanaf 48 kilo tot 65 kilo! Het is gewoon een overkapte anorexia vereniging 😉 En als een vent van bijvoorbeeld 58 kilo mee doet in de categorie van 65 kilo vullen ze dat aan met een extra zwaar zadel en eventueel lood plakken in het zadel. De pikeur wordt van te voren gewogen en daarna nog een keer om fraude te voorkomen.

Lees ook: Andere dromen van mijn dromenlijst.

Wij zijn voor de grap ook op de weegschaal gaan zitten maar de wijzer liet mij pijnlijk genoeg weten dat ik in geen mogelijkheid op zo’n karretje zou kunnen. Het is een heel andere sport dan bij de races van jockeys op paarden. Dit is namelijk een drafsport en als paarden gaan galopperen worden ze zelfs gediskwalificeerd. Dus het is noodzaak dat de pikeur zijn paard aanspoort zo hard mogelijk te draven zonder dat ze in galop schieten.

Terwijl de rondleiding verder ging zijn wij er met z’n vieren stiekem tussen uit geknepen want we hadden een groter doel gokken! We hadden ons verdiept in de paarden en hun pikeurs en hadden grof geld ingezet. Namelijk één euro op 3 verschillende paarden. Ik heb me mee laten slepen door de namen en Lotte baseerde haar winkansen op hun behaalde resultaten in het verleden. We waren stiekem best nerveus. Helaas hadden we deze ronde geen prijs maar we waren bevlogen en hadden nu een betere techniek ontdekt, we gingen namelijk op ons gevoel af als we een paard zagen. Noem ons typisch vrouwen maar dit ging gewoon werken, we voelden “het” tenslotte. En wat denk je, raak! Mijn paard “Exclusive Lane” was de winnaar, nou dat wordt cashen…..hoppa €1,50 gewonnen. Das toch weer een kroket, wel zonder mayonaise maar toch.

DSCN0074 copyNu ik gewonnen had was ik even klaar met gokken maar Lotte kwam net op dreef en ze had alle hulplijnen ingezet, uiteindelijk was het bij ronde 6 dat ze raak schoot. Het was een tip van kleine Jade die had het gevoel dat Voodoo zou winnen. En als een stel malloten hebben we geschreeuwd langs de baan, ik denk dat geen mens zo hard de naam van deze occulte religie heeft geroepen als wij. Voodoo, Voodoo!! En met €9,00 winst gingen we tevreden naar huis. Misschien geen vetpot maar ach ik was toch al te zwaar om op het karretje te zitten.

Liefs,

handtekening

Zelf naar de paardenrace kijken meer info vind je hier Duindigt!

2 reacties

  • babbel

    haha super cool zo’n paardenrace!!!
    enne volgende keer regel ik wel weer een frikandel en een ijsje in de friettent 😉 Ben ik tenslotte goed in!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *