Meest gestelde vragen over een vakantie naar Australië

Het is een van de meest bekende backpacklanden van de wereld, Australië. Het ‘Down under’ is volledig ingericht op het toerisme en met name het backpackers aanwas wat in getale iedere dag het land betreed. Ondanks dat het een westers land is zijn er wel wat belangrijke dingen die je moet regelen voor een onbezorgde reis door Australië. Ik zet alle meest gestelde vragen op een rij en geef je backpacktips om je reis door Australië een onvergetelijke ervaring te maken. Let’s go!

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Algemene informatie

Voertaal: Engels met een heerlijk accent 🙂
Valuta: De Australische doller (Plastic geld speciaal voor de surfer dudes)
Tijdsverschil: Omdat Australië zo immens groot is, is het lastig om het tijdsverschil door te geven. Er zijn namelijk 3 verschillende tijdszones en het hangt een beetje af waar je uithangt. Daarnaast heb je nog nog zomer en wintertijd. Dus voor de exacte tijd in Australië kijk op deze website.
Vliegduur: Ook hier geldt dat het nogal eens kan verschillen waar je naartoe vliegt zo tussen de 17 tot 20 uur in vliegtijd. Maar met tussen stop tot wel meer dan 24 uur vliegen naar Australië. Veel tussenstop zijn in Azie. Slimme manier om deze plekken te combineren.
Inwoneraantal: 23 miljoen
Hoofdstad: Canberra (niet Sydney!)
Geloof: Ongeveer 75% is christen overig deel is gemend of niet gelovig.
Ambassade: In de hoofdstad Caberra zit een Nederlandse ambassade.

Speciale feestdagen in Australië

Veel feestdagen zijn gelijk als onze feestdagen in Australië.
1 januari –  Nieuwjaarsdag
26 januari – Australia Day
25 of 26 december – Kerst (per staat verschillend)
Dag na kerst – Boxing Day (per staat verschillend)

Welke verzekering heb ik nodig voor Australië?

Voor je gaat backpacken is het verstandig te kijken waar je voor verzekerd bent. Misschien ben je al in het bezit van een reisverzekering met werelddekking dan zit je wel save. Anders is het zeker aan te raden. Zo ben je tijdens je reis verzekerd van directe hulpverlening indien dit nodig is. Maar ook bij verlies van bagage of diefstal, eventuele onverhoopte medische kosten en onvoorziene uitgaven. Bijvoorbeeld als een familielid is overleden en je onverhoopt terug moet vliegen. Laat je goed voorlichten zodat je niet in de problemen komt in het buitenland.
TunaFish: hét reisbureau voor de wereldreiziger!

Heb je inentingen nodig voor Australië?

Er zijn geen standaard inentingen voor Australië. Al wordt er wel in sommige gevallen een vaccinatie tegen gele koorts verplicht zijn als je daarvoor uit een land komt waar gele koorts voorkomt. Houd altijd je gele boekje goed up-to-date. Wel komt er in het noorden van Australië Dengue voor dus smeer je goed in met Deet en draag lange kledij. Ook is het aan te raden om een klamboe te gebruiken als je meer het binnenland ingaat.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Australië?

Nou heb je effe…..

  • Bezoek de haven in Sydney en maak een rondvaart en maak mooie foto’s van het Opera house vanaf de boot.
  • Om in Sydney te blijven kun je een bak geld uitgeven om over de Sydney Habour Bridge heen te lopen. Duur maar zo gaaf!
  • Maak een roadtrip langs The Great Ocean Road, prachtige uitzichten langs de kust
  • Neem surflessen in Bondi Beach
  • Bezoek de rotsformatie Uluru in het midden van Australie
  • Aai de kleine kangaroes is The Kangaroo Sanctuary in Alice Springs
  • Duik in de zee bij het Great Barrier Reef en ontdek honderden tropische vissen
  • Boek een boottrip over de Withsunday Islands met de witte zandstranden

Wat is de beste reistijd in Australië?

Ook hier geldt weer dat Australië zo groot is dat het verschillende klimaten kent. Zo is de beste reistijd voor het noorden van Australië net buiten het regenseizoen, die loopt van mei t/m november. In het zuidoosten van Australië is de beste reistijd van september t/m december. Dan is er weinig regen en een aangename temperatuur om dingen te ondernemen. In Tasmanië reis j het lekkerste van november t/m april dan heerst er een aangename temperatuur. De Outback (het midden van Australië) kan je het beste bezoeken in voor- en najaar.

Is Australië gevaarlijk?

Voor Australië geldt een positief reisadvies, voor een actueel reisadvies, verwijs ik je naar de website van de rijksoverheid. Uiteraard komt er net als in vele andere grote steden criminaliteit voor. Blijf daarom goed oppassen voor zakkenrollers wanneer je op drukke plekken bent of in het openbaar vervoer. Naast de mensheid die het op je materiële spullen heeft voorzien zijn er nog wat andere factoren die voor gevaar kunnen zorgen. Het natuurgeweld en wildlife. Australië heeft veel te kampen gehad met bosbranden, overstromingen en tropische stormen. Daarnaast is het ook oppassen geblazen in de zee met kwallen en haaienaanvallen. Maar voor alles geldt. Denk logisch na en wees goed voorbereid.

Heb ik een reisstekker of wereldstekker nodig in Australië?

Yep, zo’n stekker met 3 punten (zie afbeelding). Je hebt deze al voor enkele euro’s bij een drogist, ANWB of gewoon online.

Heb ik een visum nodig voor Australië?

Zoals je hebt kunnen zien in het programma “Border Security” is Australië niet het makkelijkste land om binnen te komen. Je hebt namelijke een visum nodig voor Australië. Er zijn verschillende visa, een toeristenvisum of een werkvisum. Aan beiden zijn andere voorwaarden gesteld. De ANWB legt dit goed uit op hun website en beschrijven de dingen die je moet weten voor je een aanvraag doet.

Kan ik water drinken uit de kraan in Australië?

Ja hoor water uit de kraan drinken in Australië is helemaal veilig. Wel zijn de mening over de smaak in de verschillende staten verdeeld. Het is erg belangrijk om vooral gedurende de warmste dagen goed te blijven drinken en niet de hitte op het midden van de dag op te zoeken.

Welke reisgidsen over Australië zijn interessant?

Er zijn veel boeken geschreven die leuk en handig zijn om te lezen. Wat helemaal fijn is om te lezen zijn GRATIS reisgidsen met ervaringen van mensen die er ook echt zijn geweest! Justin Bakker van de Backpackcentrale.nl schreef een reisgids boordevol nuttige info.

Kan ik pinnen in Australië?

Je kunt overal pinnen, denk wel aan de extra kosten die banken in rekening brengen per transactie. Probeer grotere bedragen te pinnen en die in je bagage te verdelen. Dan heb je altijd een reserve potje. Ook kun je zorgen dat je een bedrag in Euro’s achter de hand houdt om deze om te kunnen wisselen in geval van nood.

Heb ik een klamboe nodig voor Australië?

Klamboes - voor 22u besteld, morgen in huisOH LORD, ja je hebt een klamboe nodig indien deze niet aanwezig is in het hostel of hotel waar je bent. In steden zul je minder last hebben van de muggen maar dichtbij het water of in een bosrijk gebied wordt je echt lek gestoken. Smeer je als een malle in met Deet of ga aan de slag met citronella kaarsen.

handtekening

Related Posts

Meest gestelde vragen over een vakantie naar Senegal Meest gestelde vragen over een reis naar Cambodja
0 shares

Over mij

Hey daar, leuk dat je hier bent!

Mijn naam is Jasmijn Pols en als dromenjager, new born mom en reislustige avonturier deel ik mijn verhalen met jullie. Liefs,
Hey daar, leuk dat je hier bent!

Recente artikelen